V sredo začetek SP za mladinske reprezentantke

Slovenska reprezentanca se bo v prvem delu tekmovanja, ki bo med 22. junijem in 3. julijem potekal v Celju in Laškem, pomerila proti Mehiki, Čilu in Nemčiji. Med izbrankami je peterica rokometašic Krima Mercatorja - Valentina Klemenčič, Neja Polak, Nika Ocepek, Tia Tomc, ki je v minuli sezoni kot posojena igrala v ekipi Z'dežele in Ema Marković, ki bo del Krimove zasedbe od prihodnje sezone.

Na zadnjih pripravah pred začetkom velikega tekmovanja so se mlade reprezentantke pomerile proti Argentini in si priigrale minimalno zmago (26:25). Za zmago je pet zadetkov dosegla Valentina Klemenčič, ki jo že poznamo tudi iz uspešnih nastopov v najmočnejšem klubskem tekmovanju – EHF Ligi prvakinj. Ema Marković je dosegla dva zadetka, Nika Ocepek enega.

Slovenke svetovno prvenstvo začenjajo v skupini F. V celjski dvorani Golovec se bodo v sredo najprej pomerile proti Mehiki, po dnevu premora pa sledita četrtkova tekma proti Čilu in petkova proti Nemčiji. Na tekmovanju bo nastopilo 32 reprezentanc s celotnega sveta, prvi cilj vseh v skupinskem delu pa bo osvojitev prvega ali drugega mesta. Najmočnejše zasedbe bodo tekmovanje nadaljevale za čimboljše uvrstitve v zgornjem delu, slabše ekipe pa čaka predsedniški pokal.

Polfinalne tekme bodo na sporedu v petek, 1. julija, finalne pa dva dni kasneje.