Kadetinje so nova znanja nabirala na mednarodnem kampu v Rovinju

Medtem ko članska ekipa Krima Mercatorja nabira nove moči pred prihajajočo sezono, pa mlade Krimovke ne počivajo. V petek sta se dve ekipi kadetinj vrnili z enotedenskega mednarodnega kampa Rovinj Handball Camp, ki poteka v organizaciji Ilije Puljevića, nekdanjega člana krimove družine, ki je v preteklosti že delal z mladimi tigricami.

V Rovinju so se Krimovke učile od številnih priznanih trenerjev, večinoma s hrvaškega rokometnega prostora. Nove veščine so med drugimi pilile z Vladimirjem Jelčićem, nekdanjim hrvaškim reprezentantom in dobitnikom zlate kolajne z olimpijskih iger v Atlanti 1996, ter Valterjem Matoševićem, še enim dolgoletnim članom hrvaške izbrane vrste, ki ima v svoji zbirki poleg zlata iz Atlante tudi medaljo najžlahtnejšega leska z olimpijskih iger v Atenah 2004.

»Za mlade rokometašice je zelo koristno, da spoznajo različne načine dela in nova znanja pridobijo tudi od drugih trenerjev,« je pomen mednarodnega kampa z večletno tradicijo opisala Milija Tomšič, strokovna vodja mlajših starostnih kategorij Krima Mercatorja, in izpostavila, da so bili zanimivi predvsem treningi s švedsko ekipe Sävehofa. Čas v Rovinju pa je izkoristila tudi sama, udeležila se je namreč treh predavanj s praktično demonstracijo na različnih skupinah igralk, saj so, kot pravi, nova znanja vedno dobrodošla.

Predzadnji dan kampa je bil namenjen rokometnemu turnirju. Obe ljubljanski ekipi, tako mlajša (letnik 2006/07) kot starejša (letnik 2005), sta zasedli prvo mesto v svoji skupini in se nato med seboj pomerili v finalu, kar je dober pokazatelj, da naši trenerji z nadobudnimi rokometašicami delajo dobro.