Novice

Kadetinje že do naslova, ostale v boju za skok na lestvici

Tik pred koncem sezone se mlade rokometašice Krima Mercatorja borijo za zadnje točke, ki bi jim prinesle morebiten skok na tekmovalni lestvici. Najbolj mirno lahko zaključek pričakujeta obe kadetski zasedbi, skupno pet tekem pred koncem tekmovanja sta si namreč obe zagotovili najvišji mesti.

Preberi več »

“Glavno načelo pri treniranju je ljubezen”

Olga Čečkova, dvakratna zmagovalka Lige prvakinj (2000/01 in 2002/03) ter desetkratna slovenska državna prvakinja (2000/01-2004/05 ter 2010/11), v ljubljanskem klubu vodi prvo ekipo kadetinj in starejših deklic, hkrati pa sodeluje in pomaga tudi na treningih mladink. Z nekdanjo slovensko reprezentantko, ki je državni dres oblekla na 49 tekmah in za izbrano vrsto dosegla 168 zadetkov, smo se pogovarjali o njeni rokometni poti.

Preberi več »

Od uspešne igralke do uspešne trenerke

Milija Tomšič, strokovna vodja mlajših starostnih kategorij Krima Mercatorja, je bila nekdaj članica slovenske rokometne reprezentance, pripadla pa ji je tudi čast, da je kot kapetanka nastopila na prvi uradni tekmi za samostojno Slovenijo. V državnem dresu je nanizala 25 nastopov in zbrala 31 zadetkov. Po končani karieri je postala rokometna trenerka, v vlogi katere je še danes.

Preberi več »