Pred Ljubljano zahtevno pokalno potovanje

Na sedežu RZS so izžrebali četrtfinalne pare Pokala Slovenije. V bobnu se je poleg prve ekipe Krima Mercatorja znašla še mlajša ekipa Ljubljane, ta se bo v osmini finala pomerila proti Krki, v primeru zmagoslavja pa še proti Ajdovščini.

Zaostala tekma osmine finala bo na sporedu v Stožicah v ponedeljek, 18. decembra, ob 17. uri. Zmagovalke pa se bodo za vstopnico na zaključni turnir pomerile proti Mlinotest Ajdovščini. Prav slednja je bila premočan tekmec za Krim B, septembrski dvoboj se je končal z rezultatom 34:20 v korist primorske zasedbe. Žana Cerovak je takrat dosegla kar 12 zadetkov.

Obe mlajši ekipi sicer nizata odlične rezultate v 1.B članski ligi. Vodilna Ljubljana je doslej odigrala sedem tekem in dosegla šest zmag ter en remi, Krim B ima pet zmag in dva poraza. Druga polovica prvega dela tekmovanja se bo začela 13. januarja, Krim B bo gostoval v Logatcu, Ljubljana pa pri Olimpiji. Tekmovanje se bo nadaljevalo s končnico, iz katere bo v višji rang tekmovanja napredovala le prvouvrščena ekipa.

Četrtfinale Pokala Slovenije za ženske
ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož : ŽRK Trgo ABC Izola
RK Sava Kranj : RK Krim Mercator
ŽURD Koper: ŽRD Litija
ŽRK Mlinotest Ajdovščina : RK Ljubljana/ŽRK Krka Novo mesto