Več kot 200 mladih tigric pomahalo v slovo letu 2023

Na tradicionalnem decembrskem minirokometnem zaključku so se predstavile rokometašice 19 ljubljanskih osnovnih šol, ki sicer šolske klopi zasedajo od 2. do 5. razreda. Prav vsaka je ob koncu sklepnega turnirja Lumpi mini rokometne lige iz rok božička in njegovih pomočnic prejela Krimovo spominsko majico in več drugih praktičnih ter sladkih nagrad.

Kodeljevo je bilo znova polno nadobudnih športnic in njihovih najbolj zvestih navijačev, sobotno dopoldne je bilo namreč rezervirano za rokomet. Božične kapice in drugi modni dodatki so nakazali, da vendarle ne gre za povsem običajen turnir – temveč za zaključni turnir Lumpi mini rokometne lige.

Delo z mladimi je poglavitna dejavnost Krima Mercatorja in vsako leto se rokometni šoli pridružijo nove osnovne šole – letos so v veliko Krimovo Družino pristopili še OŠ Vič, OŠ Danile Kumar in OŠ Ketteja in Murna. V aktualnem šolskem letu se tako brezplačna vadba rokometa odvija na kar 19 osnovnih šolah.

Presenečenj na tokratnem turnirju ni manjkalo, poleg treh igrišč je bilo poskrbljeno za ustvarjalni kotiček, poleg njega pa so maskerke poskrbele še za poslikavo obraza. Darila je prinesel nihče drug, kot Božiček.