Elena Erceg in Klea Pirtovšek del projekta Respect your talent

EHF ob organizaciji vrhunskih športnih dogodkov med drugim skrbi tudi za razvoj mladih rokometnih talentov. Že nekaj časa ob večjih tekmovanjih pripravlja projekt Respect your talent na katerem vrhunske posameznice svoje izkušnje prenašajo na mlajše. Del tokratnega dogodka sta bili tudi mladi krimovki Elena Erceg in Klea Pirtovšek.

Trideseterica iz 21 evropskih držav se je v avstrijski prestolnici mudila med 7. in 10. decembrom. Sprejele so jih ambasadorke, ki so nekatere nekoč nosile tudi Krimov dres – Andrea Lekić, Carmen Martin, Jelena Grubišić in Anja Althaus. Mlade rokometašice so sicer povabili po uspehih na evropskem prvenstvu deklet do 17 let, vse so bile namreč del idealne postave turnirja ali pa najboljše posameznice tekem.

Med drugim so na štiridnevnem dogodku mlade rokometašice izpilile svoje znanje rokovanja z mediji, spoznale celotni potek kontrole dopinga, spoznale tehnike usklajevanja športa in šolanja in dobile napotke pred podpisom prvih profesionalnih pogodb. Spregovorile so tudi o različnih tehnikah psihične priprave in pravilnega prehranjevanja v obdobju treningov in tekem.

Elena Erceg in Klea Pirtovšek sta v aktualni sezoni del mladinske ekipe Krima Mercatorja, ki po devetih tekmah še ne pozna poraza. Klea je obenem še pomemben člen članske ekipe Ljubljane, ki je vodilna na lestvici 1B članske lige, Elena pa izkušnje nabira s prvo ekipo Krima Mercatorja.