Mladinke slavile na mestnem derbiju

Le nekaj tekem še loči mlajše selekcije Krima Mercatorja do zaključka rokometne sezone 2021/22. Potem, ko smo se že razveselili prvih mest obeh kadetskih ekip, je skok v boju za medalje uspel tudi mladinkam.

Spored vsek tekem mlajših selekcij najdeš TUKAJ.

Mladinke po zmagi znova točko pred Olimpijo

Mestni derbiji med Krimom Mercatorjem in Olimpijo vsakokrat prinesejo s čustvi nabit dvoboj in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Krimove rokometašice so v zadnjih dvajsetih minutah zagospodarile na igrišču in si priborile zmago (30:27), s katero so zopet skočile na drugo mesto. Doslej so osvojile 21 točk, do konca sezone pa jih čakata še tekmi proti Celju in Žalcu. Proti slednjim se bo pomerila tudi Olimpija, končni razplet bo tako neznan vse do zadnjega sodnikovega piska.

Kadetinje že slavijo naslov prvakinj

Kadetinje v 1. državni ligi so uspešno odigrale tudi tekmo proti Šempetru-Gorici in lahko zasluženo proslavijo naslov državnih prvakinj. Tigrice, ki jih vodi Olga Čečkova, so v celotni sezoni doživele le en poraz in še tega z minimalno razliko enega zadetka.

Na predzadnji tekmi proti Tržiču (37:20) so bile uspešne tudi kadetinje v drugi ligi, ki so po 13 odigranih tekmah brez poraza.

Starejše deklice čakajo še zadnje tekme

Starejše deklice A pred koncem sezone čaka še tekma v Celju (27.5., ob 17.30), kar pa ne bo vplivalo na njihovo uvrstitev, tekmovanje bodo končale na 4. mestu. V leto mlajši kategoriji starejših deklic B Krim Mercator tekmuje z dvema selekcijama. V tej kategoriji bodo naša dekleta sezono končala na 6. in 10. mestu.

Mlajše deklice štejejo zadnje turnirje

Deklice v kategoriji mlajših deklic A in B igrajo turnirje brez rezultatskega pritiska. Bolj, kot rezultat sta namreč pomembna želja in zadovoljstvo ob ukvarjanju s športom. Tekmovalno okolje bomo po koncu sezone zamenjali za različne prijateljske turnirje in dogodke.