Kadetinje že do naslova, ostale v boju za skok na lestvici

Tik pred koncem sezone se mlade rokometašice Krima Mercatorja borijo za zadnje točke, ki bi jim prinesle morebiten skok na tekmovalni lestvici. Najbolj mirno lahko zaključek pričakujeta obe kadetski zasedbi, skupno pet tekem pred koncem tekmovanja sta si namreč obe zagotovili najvišji mesti.

Spored vsek tekem mlajših selekcij najdeš TUKAJ.

Mladinke tri tekme pred koncem v boju za medalje

Končnica se ni začela po željah mladinske zasedbe, a kljub dvema porazoma in remiju ostajajo v boju za medalje. Na povratnih tekmah proti Olimpiji, Žalcu in Celju, ki si je že zagotovil prvo mesto, bodo lovile srebrne medalje. Trenutno proti mestnim tekmicam zaostajajo le za točko, a so odigrale tudi eno tekmo manj, povratni dvoboj bi moral biti na sporedu ta konec tedna, a zaradi priprav mladinske reprezentance dokončen termin še ni znan.

Na pripravah na Rogli se sicer mudi četverica krimovk – Valentina Klemenčič, Neja Polak, Nika Ocepek in Ana Jarc.

Obe kadetski ekipi že imata zagotovljeni prvi mesti

Kadetinje v 1. državni ligi čakata le še zaostali tekmi proti Šempetru-Gorici, prva bo na sporedu v sredo, 18. maja, ob 19.00, in padel bo zastor nad uspešno sezono za ekipo, ki jo vodi Olga Čečkova. Mlade krimovke so pokazale veliko svojega znanja, doslej so odigrale 18 tekem in le enkrat izgubile – za en zadetek proti Žalcu.

Druga ekipa kadetinj vodilno pozicijo drži v 2. kadetski ligi. Pred njimi so še tekme proti Tržiču, Piranu in Hrpeljam-Kozini, slednja ekipa bo v Stožicah gostovala v soboto, 21. maja, ob 15.30. Kadetinje so po težkem začetku v kvalifikacijah, v nadaljevanju pokazale odlično igro in slavile na vseh 11 tekmah te sezone.

Starejše deklice nadaljujejo s tekmami za končna mesta

Starejše deklice A se štiri tekme pred koncem tekmovanja še vedno spogledujejo z medaljami, na četrtem mestu za trenutno tretjeuvrščenimi Hrpeljami-Kozino zaostajajo za šest točk, še dve več imata Litija in Celje (14). Dekleta do konca sezone čaka še tekma proti Alenu Mihalju in dve tekmi proti vodilni zasedbi iz Celja.

Tudi starejše deklice B, ki se merijo v končnici za mesta od 7. do 12. pogledujejo proti Hrpeljam. Zmaga bi jih vsaj začasno postavila na deveto mesto pred Tržič, ki ima ob dveh tekmah manj na zalogi eno točko več (10). Zasedba Ljubljane je v finalu za prvo mesto naletela na starejše in močnejše nasprotnice, tri tekme pred koncem na 6. mestu še čaka na morebitne točke. Ob najboljšem razpletu bi tekmovanje lahko zaključile na četrtem mestu.

Mlajše deklice čakajo zadnji “tekmovalni” turnirji sezoni

Najmlajše rokometašice, ki trenirajo znotraj klubskega ustroja do konca sezone čaka še nekaj turnirjev. V aktualni sezoni sicer velja, da se rezultat pri mlajših deklicah ne beleži, v ospredju je zabava in pridobivanje prvih rokometnih izkušenj.