Mladinke pet tekem pred koncem sezone že prvakinje

Pester rokometni zaključek tedna čaka naše mlajše selekcije. Četrti aprilski konec tedna je namreč poskrbel, da bodo vse selekcije igrale domače tekme. Petkovi članski tekmi bodo tako sledilo še sedem sobotnih in tri nedeljske tekme. Ne glede na naporen tekmovalni ritem pa se zagotovo smeji mladinkam. Te so že pet tekem pred koncem že ujele nedosegljivo prednost pred nasprotnicami in si zagotovile naziv državnih prvakinj.

Članice RK Ljubljana – 9. mesto, 22 točk

Mlajše članice so končnico tekmovanja za končno deveto mesto začele z dvema tekmama proti mestnim tekmicam. Oba dvoboja sta se končala z rezultatom 27:29, kar pomeni, da sta si ekipi razdelili vsaka po dve točki. Ljubljančanke imajo s tekmo več pred Piranom štiri točke prednosti, pred Zvezdo Logatcem pa že sedem. Olimpija zaostaja 11 točk.

Do konca sezone so tako še po dve tekmi proti Piranu in Logatcu. Prvič se bodo mlade tigrice proti primorkam pomerile v petek, 21. aprila, 18.00. Četrti dvoboj proti zasedbi Logatca bo v tamkajšnji večnamenski dvorani na sporedu v sredo, 26. aprila, ob 20.30.

Zadnja tekma: petek, 14.4., ob 18.00 – Olimpija – Ljubljana 27:29 (14:19)
Naslednja tekma: petek, 21.4., ob 18.00, Stožice – Ljubljana – Piran

Spored članskih tekem najdeš tukaj, rokometašice in strokovno vodstvo pa spoznaš tukaj.

 

Mladinke RK Krim Mercator – DRŽAVNE PRVAKINJE – 1. mesto, 29 točk

Celotno konkurenco so si že po drugem krogu končnice pokorile mladinke, ki imajo po zmagi proti mestnim tekmicam že 11 točk prednosti proti Izoli in še dve več proti novomeški Krki. Omenjeni ekipi do konca sezone čaka še peterica tekem, tako je že jasno, da je 1. mesto oddano. Veliko bolj izenačen je moj za preostala tri mesta, ekipe med seboj namreč ločijo le tri točke.

Mladinska zasedba bo v nedeljo gostila Izolanke, pred domačimi navijači bodo naša dekleta zaigrala tudi naslednji tekmi proti Krki in Olimpiji. Gostovale bodo šele na zadnji tekmi sezone, 21. maja se bodo odpravile na obalo.

Zadnja tekma: nedelja, 16.4., ob 18.00 – Olimpija – Krim Mercator 23:30 (11:17)
Naslednja tekma: nedelja, 23.4., ob 16.00, Stožice – Krim Mercator – Trgo ABC Izola

Spored mladinskih tekem najdeš tukaj, rokometašice in strokovno vodstvo pa spoznaš tukaj.

 

Kadetinje RK Krim Mercator – 1. mesto, 26. točk

Tudi kadetinje imajo državni naslov že skoraj potrjen. Krimovke namreč na tudi po 17 odigranih tekmah še ne poznajo poraza, kljub dvema tekmama manj, kot najbližje zasledovalke (Žalec, 23 točk) ljubljanska ekipa drži vodilno mesto s 26 točkami. Žalec bo sezono najverjetneje končal na drugem mestu, možnosti za najnižjo stopničko in bronaste medalje pa ima še pet ekip.

Torkovo gostovanje v Litiji je bilo prestavljeno, se pa bodo naša dekleta v nedeljo predstavila domači publiki. Dvoboj proti Olimpiji bo na sporedu ob 16.00. Do konca sezone kadetinje čakata še obe tekmi proti Kopru, ter gostovanje v Litiji in Zagorju.

Zadnja tekma: petek, 31.3., ob 18.00 – Krim Mercator – Velenje 46:19 (21:10)
Naslednja tekma: sobota, 22.4., ob 16.00, Stožice –  Krim Mercator – Olimpija

Spored kadetskih tekem najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.

 

Kadetinje RK Krim Mercator B – 6. mesto, 14 točk

Med ekipami, ki še lahko računajo na skok po lestvici 1. kadetske lige je tudi druga kadetska ekipa, ki jo do konca sezone čakajo še tri tekme. Razlika do tretjega mesta trenutno znaša štiri točke. Lepa priložnost za nov par točk prihaja že v nedeljo, v Stožicah bodo ob 14. uri na nasprotni strani sovrstnice iz Ptuja. V maju kadetinje B čakata še gostovanje v Velenju in domači zaključek v Litiji.

Zadnja tekma: petek, 14.4., ob 16.45 – Krim Mercator – Z’dežele 37:32 (19:16)
Naslednja tekma: nedelja, 23.4. ob 14.00, Stožice – Krim Mercator – Ptuj

Spored kadetskih tekem najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.

 

Starejše deklice A RK Krim Mercator – 4. mesto, 5 točk

Na daljavo se proti novomeški Krki za tretje mesto borijo starejše deklice, ki jih do konca sezone čakajo še štiri tekme. Boj za tretje mesto bo odprt do zadnjega, ekipi sta namreč poravnani s petimi tekmami. Krkašice imajo sicer odigrano tekmo manj in so boljše v številu prejetih zadetkov na medsebojnih tekmah.

Točke za skok med medalistke bodo naše rokometašice lovile na Galjevici v soboto, ob 16.00, proti Izoli. Do konca sezone jih po vrsti čakajo še gostovanji v Kopru in Celju ter domača tekma proti Slovenj Gradcu.

Zadnja tekma: nedelja, 26.3., ob 14.30 – Slovenj Gradec – Krim Mercator 23:32 (13:18)
Naslednja tekma: sobota, 22.4., ob 16.00, ŠD Krim – Krim Mercator : Trgo ABC Izola

Spored tekem starejših deklic najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.

 

Starejše deklice B RK Krim Mercator – 3. mesto, 7 točk

Tri tekme do konca rokometne sezone bodo odigrale starejše deklice B, ki so v tem trenutku na 3. mestu, a se lahko do konca tekmovanja tudi to še spremeni. Na nedeljski domačem dvoboju morajo dekleta osvojiti nov par točk proti Žalcu, če želijo v zaključku na gostovanjih pri Ajdovščini in Izoli računati na še višjo uvrstitev.

Zadnja tekma: sreda, 12.4, 18.00 – Nazarje – Krim Mercator 31:36 (16:16)
Naslednja tekma: nedelja, 23.4., ob 12.00, ŠD Kašelj – Krim Mercator – Zelene doline Žalec

Spored tekem starejših deklic najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.

 

Starejše deklice B RK Ljubljana – 10. mesto, 6 točk

Še najbližje zaključku sezone je ekipa SDB Ljubljana, ki jo čakata le še tekmi proti Zvezdi Logatcu in gostovanje v Tržiču. Obe ekipi sta sicer pred našimi rokometašicami, ki se šele spoznavajo in prehajajo iz kategorije mlajših deklic, kjer se rezultat ne vodi. Kašelj bo v soboto, ob 10.00, gostil zadnjo domačo tekmo ekipe, ki se bo pomerila proti Logatcu. Sezona naj bi se uradno zaključila v Tržiču, 13. maja.

Zadnja tekma: sobota, 15.4., ob 14.00 – Vrhnika – Ljubljana 16:22 (10:14)
Naslednja tekma: sobota, 22.4., ob 10.00, ŠD Kašelj – Ljubljana – Zvezda Logatec

Spored tekem starejših deklic najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.