Mladinke na Ptuju do šeste zmage

Mesec dni po zadnji odigrani tekmi proti Olimpiji, je Krimova mladinska zasedba znova prijela za žogo. Ptuj je bila destinacija, od koder se ljubljanska zasedba vrača s šesto zmago koronske sezone (34:27). Mladinke bodo že v sredo znova na delu - čaka jih tekma proti Velenju (17.15).

Tia Tomc in Nika Simšič sta v uvodnih minutah krimovkam priborili uvodna zadetka prednosti (0:2), po odgovoru domačink pa je sledila nova serija zadetkov, s katerimi so se ljubljanske rokometašice oddaljile na varno razliko 2:7, ki jih je nato spremljala do konca prvega polčasa (11:17). V začetku drugega so Ptujčanke zapretile s tremi zaporednimi zadetki (14:18), a tigrice so bile v nadaljevanju prepričljive in brez preglavic prišle od šeste zmage, s katero ostajajo pri polnem izkupičku točk.

Najboljša strelka tekme je postala Tia Kralj, dosegla je sedem zadetkov. S šestimi so ji sledile Ana Jarc, Kaja Škrlep in Tia Tomc.

Proti Velenju tudi s prenosom na Facebooku @rkkrim

Mladinsko tekmovanje se pospešeno nadaljuje. V želji po čimveč odigranih tekmah bodo krimovke znova v pogonu v sredo, 21. aprila, ob 17.15. Gostje iz Velenja so po petih odigranih tekmah vknjižile štiri zmage in poraz. Na lestvici prve mladinske lige trenutno zasedajo četrto mesto, za tretjeuvrščeno Olimpijo ob štirih odigranih tekmah manj zaostajajo štiri točke.

Tekmo 10. kroga si boste lahko ogledali na naši FB strani @rkkrim.

1. mladinska liga, 9. krog
ŽRK PTUJ : RK KRIM MERCATOR 27:34 (11:17)
sobota, 17. april 2021, ob 19.00, ŠD Ljudski vrt
Ptuj: Korpar, Krasnič 4, Bukvič, Tripkovič 3, Orešek, Planinc, Cvetko 8, Skodič, Kandrič, Rozman 5, Irgolič 2, Kolenko 5.
Krim Mercator: Kličič, Keranović 1, Jarc 6, Simšič 2, Škrlep 6, Čuček, Veber, Miklič, Andonova, Šivavec 1, Polak 2, Gorenčič 1, Cerovak 2, Kralj 7, Tomc 6.
Sedemmetrovke: Ptuj 4 (3), Krim Mercator 5 (4)
Izključitve: Ptuj 4 minute, Krim Mercator 4 minute