Mladinke nadaljujejo uspešno serijo

Mladinska selekcija Krima Mercatorja uspešno kljubuje številnih izzivom aktualne sezone. Po sedmi zmagi, tokrat proti Velenju (38:33), poleg Krke ostaja edina ekipa 1. mladinske lige, ki se lahko pohvali s polnim izkupičkom.

33 minut je bilo potrebnih, da so krimovke prišle do prvega občutnega vodstva proti velenjski zasedbi, ki je po sedmih odigranih tekmah pri štirih zmagah in treh porazih. Največ preglavic je domači vrsti povzročila Sara Borišek, ki je dosegla deset zadetkov in se je še utrdila na lestvici strelk celotne lige.

Na tekmi 10. kroga se je prav deset tigric vpisalo med strelke. Devetkrat je zadela Ana Jarc, osemkrat Tia Tomc, sedemkrat pa Tia Kralj.

Mladinke do konca sezone čakata še dve domači tekmi (Krka in Žalec) ter pet gostovanj (Velenje, Krka, Vrhnika, Z’dežele, Olimpija). Tekma proti celjski ekipi Z’dežele naj bi bila na sporedu v nedeljo, 9. maja.

1. mladinska liga, 10. krog
RK KRIM MERCATOR : ŽRK VELENJE 38:33 (20:17)
sreda, 21. april 2021, ob 17.15, Center Stožice
Krim Mercator: Kličič 1, Keranović 2, Jarc 9, Simšič 5, Škrlep 2, Čuček, Veber, Andonova, Miklič, Šivavec 1, Polak 1, Gorenčič, Cerovak 2, Kralj 7, Tomc 8.
Velenje:
Komar 8, Paradiž 4, Žekič 1, Borišek 10, Mašić, Hadžiaganović, Ramšak, Rotovnik 3.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 7 (7), Velenje 1 (1)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Velenje 10 minut