Mlade krimovke na zaslužene počitnice

Krompirjeve počitnice, ki se jih naše mlade rokometašice zagotovo veselijo, so pred vrati. Vse mlajše selekcije so v septembru in oktobru odigrale lepo število tekem in tako dobro otvorile novo tekmovalno sezono.

Mlajše članice Ljubljana so po štirih odigranih krogih v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige na vrhu lestvice s štirimi zmagami in posledično polnim izkupičkom točk. V Stožicah so slavile že tri tekme – proti Olimpiji (28:20), Zvezdi Logatcu (36:21) in Vrhniki (43:30). Pred daljšim tekmovalnim premorom zaradi evropskega prvenstva za ženske pa so vknjižile tudi zmago na gostovanju pri Savi Kranj (28:27).

Mladinke so tekmovalno sezono pričele z domačo zmago proti Ž.U.R.D. Koper (30:19). V drugem krogu so se iz gostovanja pri novomeški Krki vrnile z eno točko, saj je ob izenačenem rezultatu prišlo do delitve točk (30:30). Pred počitnicami so v domači dvorani premagale še nasprotnice iz Celja (33:24).

Ekipi kadetinj se za uvrstitev v ligaško tekmovanje merijo v petih kvalifikacijskih skupinah. Prva ekipa kadetinj, ki tekmuje v prvi skupini še ne pozna poraza, le tri zmage proti Krki, Ptuju in Vrhniki. Druga ekipa kadetinj, ki tekmuje v četrti skupini prav tako zaseda prvo mesto na lestvici po štirih odigranih krogih.

V selekciji starejših deklic tekmujejo kar tri naše ekipe. Pri starejših deklicah A, pod taktirko Milije Tomšič dekleta tekmujejo v skupini center, kjer po treh krogih zasedajo tretje mesto; v prvem in drugem krogu so bile boljše od Olimpije in Tržiča, v zadnjem krogu pa so klonile proti Krki. Pri starejših deklicah B spremljamo dvoboje ekipe Krima in Ljubljane. Krimovke tekmujejo v skupini center, ljubljančanke pa v skupini zahod. Prve so premagale nasprotnice iz Olimpije in Tržiča, na zadnji tekmi pa izgubile proti Krki, druge pa vknjižile dva poraza, na prve točke tako računajo že takoj po počitnicah.

Mlajše deklice B in C so s turnirji že pričele in v igri prikazujejo vso znanje, ki ga pridobijo na treningih. Komaj že čakamo, da jih pozdravimo na domačem turnirju.