Mlade članice na odlični poti k prvemu mestu

S prvimi decembrskimi tekmami se nadaljuje rokometna sezona, kjer je bilo v novembru v ospredju evropsko prvenstvo. Mlade rokometašice se zdaj ponovno vračajo v tekmovalni ritem, veliko prostih dni ne bo niti med novoletnimi prazniki. Mlade Krimovke beležijo odlične rezultate - članice so edine nepremagane, mladinke vztrajajo na prvem mestu, obe kadetski ekipi sta uvrščeni v prvo ligo.

Članice RK Ljubljana – 1. mesto, 10 točk

Mlajše članice so bile v zadnjem krogu sicer proste tekme, a po evropskem prvenstvu so v petem krogu slavile zmago proti najbližjim zasledovalkam in ostajajo edina ekipa zelene skupine, ki še ni oddala nobene točke. Pred koncem leta jih čakata še dve tekmi v prestolnici. V torek, 13. decembra, se bodo na kultni Galjevici ob 19.20 pomerile proti Kopru. Le štiri dni kasneje jih proti Olimpiji čaka še dvoboj mestnih tekmic.

Zadnja tekma: petek, 25.11., ob 20.00 – Ljubljana – Piran 30:24 (17:12)
Naslednja tekma: torek, 13.12., ob 19.20 – Ljubljana – Koper

Spored članskih tekem najdeš tukaj, rokometašice in strokovno vodstvo pa spoznaš tukaj.

 

Mladinke RK Krim Mercator – 1. mesto, 13 točk

Večina članskih rokometašic je dejavna tudi v kategoriji mladink in tudi tukaj jim v tej sezoni kaže odlično. Na sedmih odigranih tekmah so doslej oddale le točko na uvodni tekmi proti Krki, slavile so proti Kopru, Celju, Ajdovščini, Žalcu, Ljubljani in nazadnje tudi proti Izoli. Slednji ekipi sta tudi najbližji zasledovalki naših rokometašic, ki jih v decembru že čakajo prve povratne tekme. 11. decembra proti Kopru in teden dni kasneje še proti Izoli.

Zadnja tekma: ponedeljek, 5.12., ob 17.30 – Krim Mercator – Izola 38:29 (22:15)
Naslednja tekma: termin še ni določen – Koper – Krim Mercator

Spored mladinskih tekem najdeš tukaj, rokometašice in strokovno vodstvo pa spoznaš tukaj.

 

Kadetinje RK Krim Mercator – uvrščene v prvo ligo

Prva kadetska ekipa v kvalifikacijah ni imela veliko dela proti Vrhniki, Krki in Ptuju. Na vseh šestih tekmah so slavile z veliko razliko in se zanesljivo uvrstile v prvo kadetsko ligo, v kateri jih čaka novih osem nasprotnikov. Pomerile se bodo proti Žalcu, Celju, Velenju, Litiji, Olimpiji, Zagorju in Kopru. Še bolj bosta zanimivi tekmi 3. in 12. kroga na katerih se bosta med seboj pomerili obe Krimovi kadetski ekipi. V prvo ligo je uvrščena tudi zasedba Ptuja, Krimovke bodo zato iz kvalifikacij prenesle štiri točke.

Zadnja tekma: sobota, 19.11., ob 10.45 – Krim Mercator – Vrhnika 50:19 (23:10)
Naslednja tekma: sobota, 10.12., ob 11.00 – ŽRK Z’dežele – Krim Mercator

Spored kadetskih tekem najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.

 

Kadetinje RK Krim Mercator B – uvrščene v prvo ligo

Druga kadetska ekipa je s tekmovanjem v višjem rangu tekmovanja že pričela. Na prvi tekmi so mlade tigrice slavile na gostovanju v Zagorju (24:18). Ker so se mlade rokometašice v kvalifikacijski skupini štiri že pomerile proti Olimpiji (1 zmaga, 1 poraz) so v nadaljevanje tekmovanja prenesle dve točki, namesto mestnega dvoboja pa bomo v prvi ligi spremljali dvoboj proti Ptuju.

Kadetsko tekmovanje se bo po šestanjst odigranih tekmah predvidoma končalo sredi maja prihodnje leto. Poslednje tekme so namreč napovedane za 13. maj.

Zadnja tekma: sobota, 3.12., ob 12.30 – Zagorje – Krim Mercator 18:24 (8:11)
Naslednja tekma: sreda, 14.12., ob 17.20 – Krim Mercator – Koper

Spored kadetskih tekem najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.

 

Starejše deklice A RK Krim Mercator – 2. mesto, 10 točk

Starejše deklice so odigrale prvo polovico tekem v centralni regiji. Ob šestih odigranih tekmah so dosegle pet zmag in zanesljivo držijo drugo mesto. Na prvi povratni tekmi se bodo v prihajajočem tednu pomerile proti Olimpiji. V finalno razigravanje najboljših šestih ekip se bodo uvrstile prvo uvrščeni ekipi vseh treh regij (center, vzhod, zahod).

Zadnja tekma: sobota, 26.11., ob 15.30 – Sevnica – Krim Mercator 19:24 (8:13)
Naslednja tekma: nedelja, 11.12., ob 12.45 – Olimpija – Krim Mercator

Spored tekem starejših deklic najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.

 

Starejše deklice B RK Krim Mercator – 2. mesto, 8 točk

V podobnem ritmu se tekmovalna sezona odvija tudi za nekoliko mlajšo zasedbo starejših deklic B. Te so na polovici skupinskega dela pri petih tekmah in štirih zmagah, ob nekoliko drugačnih imenih nasprotnikov. Drugi del skupinskega dela bodo tudi one pričele v nedeljo, 11. decembra, v Hali Tivoli. Ob nadaljevanju dobrih predstav se bodo tudi one uvrstile v finale najboljših šestih ekip celotne Slovenije.

Zadnja tekma: sobota, 19.11., ob 9.00 – Krim Mercator – Vrhnika 36:12 (18:6)
Naslednja tekma: nedelja, 11.12., ob 11.00 – Olimpija – Krim Mercator

Spored tekem starejših deklic najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.

 

Starejše deklice B RK Ljubljana – 4. mesto, 2 točki

Najmlajša tekmovalna ekipa, ki že igra tekme, kjer se spremlja rezultat je ekipa SDB Ljubljana. V tej kategoriji dekleta pridobivajo izkušnje igranja tekem, ki se razlikujejo od turnirjev, ki jih ali so jih v prejšnjih sezonah igrale, kot mlajše deklice. Naša ekipa v tej sezoni nastopa v vzhodni regiji, razpored jim je v prvem delu sezone namenil štiri zaporedna gostovanja – v Žalcu, Slovenj Gradcu, Gorišnici in Nazarjah. Po številnih dolgih poteh jih tako v petek čaka prva domača tekma, povratni dvoboj proti Žalcu.

Zadnja tekma: sobota, 26.11., ob 14.30 – Nazarje – Ljubljana 35:24 (15:11)
Naslednja tekma: petek, 9.12., ob 17.15 – Ljubljana – Žalec

Spored tekem starejših deklic najdeš tukaj, rokometašice in trenerko pa spoznaš tukaj.