Krim Mercator najuspešnejši pri delu z mladimi rokometašicami

Pred začetkom nove rokometne sezone je RZS pripravila posebno točkovanje tekmovanja mladih. Na vrhu razpredelnice so že nekaj let prav mlade tigrice. Z uspehi v minuli sezoni so skupno osvojile 212 točk.

Kadetske državne prvakinje ter zmagovalke 2. lige, mladinske podprvakinje in tri ekipe starejših deklic med prvo deseterico. To so uspehi mladih Krimov rokometašic v pretekli sezoni. Ob tem seveda ne smemo pozabiti niti treh ekip najmlajših rokometašic, ki v kategoriji mlajših deklic igrajo neuradno tekmovanje brez rezultata. V Krimovi rokometni šoli se kalijo še deklice na kar 14 ljubljanskih osnovnih šolah.

Tudi v tekmovalni sezoni 2022/23 bo dejavno veliko število mladih tigric. Poleg evropske zasedbe Krima, bomo pesti znova stiskali za mlajšo člansko ekipo. Še pestreje bo tudi v tekmovanju mladih, kjer bodo modre in črne Krimove drese nosile mladinke, dve selekciji kadetinj, tri selekcije starejših deklic in štiri mlajših deklic.

Milija Tomšič, vodja mlajših selekcij RK Krim Mercator: »V pretekli tekmovalni sezoni smo pri mlajših kategorijah imeli težave z okužbami s Covidom-19 ravno v času, ko je potekalo tekmovanje, kar nam je oteževalo delo na treningih, tudi na tekmah niso bile prisotne vse igralke. Kljub vsem težavam, smo uspeli v trenažnem procesu obdržati večino igralk in odigrati vse predvidene tekme. V sezoni 2022/23 se bomo trudili naše delo še izboljšati in nadgraditi.«