12 mladih Krimovk na reprezentančnih pripravah

Klubske selekcije so po večini zaključile s prvim delom tekmovanja in že izvedele imena nasprotnic v nadaljevanju sezone. Pred novimi tekmami pa nekatere čakajo reprezentančne priprave. Na delu bodo mladinke in kadetinje, ki se pripravljajo na Evropski festival olimpijske mladine, ki bo konec julija potekal v Mariboru. Na seznamu obeh reprezentanc je 12 mladih tigric, še dve čakata na morebitni naknadni vpoklic.

Na mlade krimovke smo v tej sezoni lahko neverjetno ponosni. Trdo delo na treningih se namreč obrestuje, na vodilnih mestih najdemo članice, mladinke, kadetinje in starejše deklice A. Tik pod vrhom so tudi starejše deklice B, najmlajša kategorija, kjer se še šteje rezultat.

 

Mladinke med pripravami dvakrat proti Hrvaški

Premor pred nadaljevanjem sezone bodo zapolnile priprave reprezentanc, kjer bodo dejavne številne mlade ljubljanske rokometašice. V mladinski kategoriji bodo priprave začele štiri – Nika Ocepek, Nika Bolčič, Naja Kokalj in Žana Cerovak. Na dodatni vpoklic čakata še Tia Veber in Ina Simič.

Mladinke bodo priprave v ponedeljek, 27.2., ob 12. uri, začele na Rogli. Konec tedna bodo odpotovale v hrvaški Poreč, kjer se bodo dvakrat pomerile proti tamkajšnji izbrani vrsti. Pred julijskim evropskim prvenstvom se bodo ponovno srečale v aprilu (3.-7.4.), juniju (26.-30.6.) in v začetku julija (3.-7.7.).

 

Kadetinje v Mariboru prvič del EYOF-a

Doslej so Evropski festival evropske mladine obiskovale le selekcije moške izbrane vrste, ki so bile večkrat uspešne in med najboljšimi ekipami tekmovanja. V Mariboru bodo podobne izkušnje nabirale tudi kadetinje, v dresu slovenske izbrane vrste bomo stiskali pesti za osem mladih tigric. Na priprave se podajajo Luna Mija Zupan, Tea Pogorelc, Matea Tomas, Tinkara Rakovec, Elena Erceg, Kristina Đorđić, Klea Pirtovšek in Vita Ivanović.

Izbrana vrsta za katero, kot pomočnica trenerja in trenerka vratark, skrbita tudi Olga Čečkova in Sergeja Stefanišin, bo krajše priprave opravila v Ormožu. Pred avgustom, ko bodo del tekmovanja v Mariboru, pa jih čaka pester spored priprav. Med drugim se bodo srečale tudi z dansko akademijo Oure, ki sodeluje tudi s Krimom Mercatorjem in izbrano vrsto Slovaške.