Kadetinje skupaj z reprezentanco proti danski akademiji

Mlade reprezentančne selekcije se intenzivno pripravljajo na nove izzive, ki jih čakajo v nadaljevanju sezone. Kadetinje, ki jih v juliju čaka Evropski festival olimpijske mladine, se bodo tokrat zbrale v ljubljanskih Stožicah. Reprezentanca se bo proti danski akademiji Oure pomerila ob 17.00, dve tekmi bodo proti danski zasedbi odigrale tudi mlade Krimovke.

Še pred dvobojem izbrane vrste, bo, ob 15. uri, na parketu mlajša kadetska ekipa Krima Mercatorja. Starejša se bo proti Dankam pomerila v nedeljo, ob 12. uri. Reprezentančni dres bo sicer oblekla šesterica mladih tigric – Tea Pogorelc, Matea Tomas, Tinkara Rakovec, Elena Erceg, Klea Pirtovšek in Vita Ivanović.

V strokovnem štabu imata svoji vlogi tudi Olga Čečkova in Sergeja Stefanišin. Pred junijskim velikim tekmovanjem se bodo reprezentantke srečale še nekajkrat na podobnih enodnevnih pripravah (22.3., 18.4., 12.6.) in daljših pripravah (3.-6.4., 29.5-2.6., 24.-27.6., 10.-22.7.). Po dogodku, ki bo potekal v Mariboru jih čaka še evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu med 1. in 3. avgustom.

Na delu bo znova kmalu tudi mlajša kadetska ekipa. Na enodnevnem dogodku se bodo 20. marca srečale v Kopru. Na delu bo sedem tigric – Franja Razinger Tarle, Zala Vuk, Sandra Gajić, Liana Vuković, Emily Ana Howland, Keja Poznik in Sanda Bytyqi.

Spored kadetskih tekem proti danski ekipi Oure (11. in 12. marec)

sobota, ob 15.00 Krim Mercator B – Oure
sobota, ob 17.00 Slovenija – Oure
nedelja, ob 12.00 Krim Mercator A – Oure