V Stožicah trenerji prisluhnili Robertu Papiću

V Stožicah so trenerji Krima Mercatorja prisluhnili besedam Roberta Papića, profesionalnega rokometnega trenerja s 30 letnimi izkušnjami iz Hrvaške in Španije. Tako svojega znanja ne prenašajo le na mlajše generacije, pač pa se vseskozi dodatno izobražujejo in širijo svoje znanje.

Naslov tokratnega predavanja je bilo Lovljenje in podajanje žoge ter protinapad. Papić sicer skupaj z ženo Marijo deluje v hrvaškem klubu iz Zagreba, ŽRK Metalac. Gre za izkušenega trenerja, ki mlade perspektivne rokometaše in njihove trenerje iz srednje Evrope in Skandinavije izobražuje in izpopolnjuje na poletnih kampih. Je tudi avtor treh knjig Kreativni razvoj mladih rokometašev.

Poleg naštetega je Papić še lastnik znamke Handball Evolution, katere namen je vzgoja in izobraževanje kreativnih rokometašic in rokometašev in ne “produkcija avtomatiziranih rokometnih strojev”.

Jure Šterbucl, član strokovnega štaba RK Krim Mercator: “V klubu na trdnih temeljih nadgrajujemo rokometno šolo, z vpeljavo kreativnih in naprednih vsebin dela, pri katerih nam je vodilo razvoj kompetentnih in odgovornih rokometašic skozi igro in tekmovanje.”

Ker
Rokomet
Inspirira
Mlade.