V dresu Slovenije devet krimovk

Devet rokometašic kadetske in mladinske ekipe Krima Mercatorja je ta teden zaključilo s pripravami na evropsko prvenstvo obeh selekcij. Del vodstva reprezentance sta tudi dva strokovna sodelavca Krima Mercator.

Peterica kadetinj – Tia Veber, Nika Ocepek, Nika Bolčič, Žana Cerovak in Ina Simič – se je med 25. in 28. junijem mudila na Rogli, kjer je selektor Jernej Rantah na pripravah zbral najboljše rokometašice letnika 2004 in mlajše. Letošnje poletje je za kadetsko izbrano vrsto fokusirano na EP v Črni gori. Tja bo reprezentanca odpotovala 4. avgusta, prvenstvo pa bo na sporedu med 5. in 15. avgustom.

Do odhoda čakajo selekcijo še petdnevne priprave v Ajdovščini, kjer se bodo rokometašice dvakrat pomerile s Črnogorkami, sledita dve prijateljski tekmi v Kragujevcu s Srbijo. Pred odhodom na prvenstvo Stare celine se bodo Rantahove izbranke znova zbrale na Rogli.

V okviru priprav ženske mladinske reprezentance na EP v Celju, so se vabljene igralke zbrale na prvem sklopu priprav v Zrečah. Med njimi so tudi štiri krimovke – Nika Simšič, Tia Kralj, Neja Polak ter Tia Tomc. Del vodstva reprezentance pa sta tudi dva člana strokovnega štaba RK Krim Mercator – Nataša Derepasko in Anže Dolničar. Po današnjem prostem dnevu, nadaljujejo priprave v Zrečah, nato se selijo v Laško, kjer bodo bivale tudi v času prvenstva.

Evropsko prvenstvo v knežjem mestu se začenja 8. julija. Prva tekma Slovenk v dvorani Golovec bo na dan otvoritve proti Dankam. Sledi obračun z Nemkami ter tekma proti Švicarkam. Prvenstvo bo trajalo do 18. julija in se bo zaključilo s finalno tekmo v dvorani Zlatorog.