Krimovka najkoristnejša igralka dveh tekem EP do 19 let

Slovenska izbrana vrsta do 19 let je sklenila skupinski del tekmovanja na domačem EP v Celju. V dvobojih s Švico in Nemčijo je blestela krimovka, Tia Kralj – pet golov proti Nemkam, še štiri več proti Švicarkam -, ki je bila dvakrat razglašena za najkoristnejšo igralko tekme.

Na prvih treh tekmah domačega evropskega prvenstva je zbrala 18 golov, devet (od desetih poizkusov) na zadnji tekmi proti Švici. »S svojo igro sem zelo zadovoljna, a ima hkrati tudi grenak priokus zaradi poraza.« Varovanke Gašperja Kovača so v dvorani Golovec na uvodni tekmi morale priznati premoč Dankam (17:31), dan kasneje so bile za pet golov boljše Nemke (29:25), sinoči še Švicarke (36:22).

»Pred nami so še tri tekme in na vsaki bomo dale vse od sebe in skušale zmagati.« Poleg zmag in porazov pa so na tekmovanjih nižjih selekcij dragocene tudi izkušnje, ki jih igralke pridobijo. »Veliko sem se naučila že na prvih treh tekmah. Najbolj pomembna je vsekakor ekipa, napredovala sem tudi sama.«

Poleg Kraljeve v izbrani vrsti krimovke zastopajo tudi Tia Tomc, ki je na prvih treh tekmah dosegla šest zadetkov, Neja Polak, ki jih je dodala pet ter Nika Simšič. Del slovenske reprezentance sta tudi Nataša Derepasko ter Anže Dolničar.

Slovenke v nadaljevanju v skupini 3 čakajo tekmice iz Slovaške in Portugalske ter ponoven obračun s Švico. Prvo zmago domačega EP bodo lovile v sredo, ob 15. uri, proti Slovaški.