Tia Tomc: Srečanje z rokometom je bila zame ljubezen na prvi pogled

Tia je ena izmed pomembnih členov mladinske ekipe Krima, ki je pod taktirko Nataše Derepasko v tej sezoni zaradi omejitev odigrala šele dve srečanji. Na obeh je zabeležila zmago – proti ŠDRŠ Vrhniki z 38:23 ter proti ŽRK Ptuju s 33:30 – h katerima pa je ljubiteljica športa prispevala 12 zadetkov. Tia si v tej sezoni pridobiva tudi izkušnje v članski vrsti, saj kot posojena rokometašica igra v Litiji.

Z rokometom se je začela ukvarjati takoj, ko je bila dovolj stara, da se udeleži rokometnega krožka na svoji osnovni šoli. Ljubiteljica te igre z žogo je Tia postala že pri rosnih štirih letih, ko sta jo starša odpeljala na njeno prvo tekmo članske zasedbe njenega trenutnega kluba. Ljubiteljica športne vzgoje in geografije je svoje rokometne korake naredila med vratnica, zato je bila sprva njena vzornica Jelena Grubišić, kasneje, ko se je preselila na položaj leve zunanje, pa je to postala Andrea Lekić.

Najljubše tekme so tiste, ki so malo bolj napete

Tia pravi, da so njen ”najljubši del rokometa vsekakor tekme, še posebej tiste, ki so malo bolj napete in se včasih prav do konca ne ve, kakšen bo rezultat.” Navijačica rokometnega in nogometnega kluba Barcelona pred srečanji nima posebnega rituala skoraj ”vedno, če je le možno, grem spat vsaj za 30 minut in si tako pridobim moči in si sprostim glavo, še posebej če je bil za mano naporen dan v šoli.”

Krimova 80-tica pri izbiri številke ni imela veliko možnosti, saj je svoj prvotni dres, na katerem je bila številka 4, izgubila in usoda ji je namenila številko 80, za katero pravi, da ji je s časom zelo prirasla k srcu.” Tia se najbolj veseli tekem, na katerih je potrebno dati vse od sebe, da lahko na koncu z ekipo slavijo. Zelo rada ima tudi mestne derbije z Olimpijo, na katerih pa prizna, da jo ”velikokrat izda trema in se moram še toliko bolj potruditi, da mi trema in adrenalin na koncu ne škodujeta.”

Tigrica bi v vrste Krima povabila vsa dekleta, saj je rokomet ekipni šport, kjer sprva soigralke s časoma postanejo ”tvoja druga družina, s katero preživljaš svoje popoldneve, prosti čas in vikende. Tako veš, da imaš nekoga, ki ti bo zmeraj stal ob strani.” Ob enem je še poudarila, da ima Krim odlično trenersko zasedbo za mlade in z dobrim mladinskim pogonom, ki ti lahko pomaga do tvojih sanj.

Tiine soigralke lahko spoznaš TUKAJ, spored tekem pa TUKAJ. Njena ekipa, ki jo vodi Krimova legenda Nataša Derepasko, tekmuje v prvi mladinski ligi.