Mlajše deklice prvič na delu

Po dveh mladinskih tekmah smo ta konec tedna na delu prvič videli tudi selekciji mlajših deklic. Prva je gostovala v Litiji, druga pa v Izoli. Kot posojena igralka je v dresu Litije na prvi članski tekmi zaigrala še Tia Tomc.

V novi sezoni v kategoriji mlajših deklic ne spremljamo več rezultata, kar prinaša več sproščenosti, saj rezultat pri tako mladih dekletih ni odločilen. Rezultatskega pritiska ni, zato lahko še več poudarka namenimo razvoju mladih športnih talentov. V novo sezono se sicer podajamo s kar petimi ekipami mlajših deklic – tremi v kategoriji mlajših deklic A in dvema v leto mlajši kategoriji mlajših  deklic B.

Tia Tomc in Tia Kralj prvič v članskem dresu

Nekatera dekleta iz mladinske selekcije bo v tej sezoni spoznalo čare igranja v članski konkurenci. Tia Tomc je, kot posojena igralka, oblekla članski dres Litije. Dosegla je štiri zadetke, a z novimi soigralkami morala priznati premoč Izole (15:18). Tia Kralj je prejšnji konec tedna zaigrala za Krko in ob domačem porazu proti Ajdovščini (29:18) dosegla en zadetek.

V četrtem krogu državnega prvenstva bi se lahko pomerila proti Krimovkam, a je bila tekma prestavljena.