Mladinke po napetem boju do tretje zmage

Mladinska selekcija Krima Mercatorja je dobila tudi sredino tekmo proti mestnim tekmicam iz Olimpije. Po izenačenem dvoboju je končnica pripadla našim rokometašicam (26:23), ki so prišle do tretje zmage po sprostitvi tekmovanj.

Že v uvodnih minutah je bilo jasno, da gre za dvoboj dveh izjemno kvalitetnih ekip. Kljub nekaj nezbranosti v napadu, prvi zadetek je padel v 4. minuti, sta ekipi prikazali visok nivo znanja in poskrbeli za izenačeno tekmo.

Večino prvega polčasa je imela manjšo prednost Olimpija (5:8, v 14. minuti), a je zaključek prvega polčasa pripadel domačim Krimovkam (14:13). Ob dveh zaporednih zadetkih, na začetku drugega polčasa, je za trenutek prednost znova skočila na stran gostujoče zasedbe, a nadaljevanje in zaključek sta pripadla mladim tigricam. Te so te tako razveselile še tretje zmage po ponovnem pričetku tekmovanja.

1. mladinska liga, 6. krog
RK KRIM MERCATOR : RK OLIMPIJA 26:23 (14:13)
sreda, 17. marec 2021, ob 17.30, Center Stožice
Krim Mercator:
Keranovič, Jarc 3, Simšič 5, Škrlep, Ocepek 1, Čuček, Veber, Miklič, Simič, Šivavec 5, Klemenčič 6, Bolčič, Polak 3, Gorenčič, Šlosar, Tomc 3.
Olimpija: Mijatovič, Veber Marton 1, Jamnik, Strlič 1, Accetto 3, Zadravec 1, Kuralt, Kukovec, Kolobarič 3, Kovačević 4, Bukvič 4, Česnik 1, Lubej-Fink, Gabrovšek 5.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (3), Olimpija 8 (4)
Izključitve: Krim Mercator 12 minut, Olimpija 10 minut

Mladinsko selekcijo, ki jo vodita Nataša Derepasko in Marina Vergeliuk, lahko spoznate TUKAJ, spored in rezultate tekem pa TUKAJ.