Mlade tigrice na pripravah na Rogli in v Savudriji

Ob prvi ekipi Krima Mercatorja, je priprave na novo rokometno sezono pričel tudi podmladek uspešnega ljubljanskega kolektiva. Mlajše članice, mladinke in kadetinje so priprave začele v Stožicah, za prve tekmovalne izzive pa se pravkar kalijo na Rogli.

V prihajajoči sezoni bomo na delu znova spremljali mlajšo člansko ekipo, ki jo bo vodila legenda evropskega Krima, Olga Čečkova, ob njej pa bo za razvoj mladih rokometašic skrbel Aljaž Pavlič, ki je obogatil strokovno vodstvo Krimove rokometne šole.

Za mlade rokometašice bodo tudi v novi sezoni skrbela še nekatera znana imena slovenskega rokometa in poznani Krimovi obrazi – Milija Tomšič, Marina Vergeliuk in Sergeja Stefanišin, Suzana Gomilar Zickero, Stella Ožbolt, Anette Merslavič in še dve strokovni okrepitvi Luka Terglav in Tej Rožman.

Članice, mladinke in kadetinje bodo na Rogli trenirale od petka, 12., do srede, 17. avgusta. Krimov podmladek bomo v dnevih pred začetkom sezone lahko pozdravili tudi v Savudriji, kamor se bodo odpravile mlajše selekcije deklet v starosti od 10 do 14 let.

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke in trener vratark: »Rogla je že nekaj let tradicionalna pripravljalna baza moške mladinske rokometne reprezentance, v kateri sodelujem in z velikim veseljem se sem vračam tudi z RK Krim Mercator. Pogoji tu so res odlični in nam omogočajo, da izpolnimo vse, kar smo načrtovali v tem pripravljalnem obdobju. Dekleta so maksimalno posvečena temu, kar delamo in verjamem, da če bomo to vnemo in energijo prenesli tudi v nadaljevanje priprav in prvenstvo, tudi rezultat ne more izostati. Glede na to, da prihajam iz moškega rokometa, sem na začetku čutil malo negotovosti, kako se bom vklopil v način dela v ženskem rokometu, vendar so igralke in novi sodelavci poskrbeli za to, da se počutim odlično in z veseljem delujem v novem okolju. Verjamem, da je pred vsemi nami lepo obdobje.«

Milija Tomšič, strokovna vodja Krimove rokometne šole: »Letos smo na Rogli za ekipe mlajših članic, mladink in kadetinj organizirali organizirali prave višinske priprave na prihajajočo tekmovalno sezono. Delamo predvsem na fizični pripravi v fitnesu. Kondicijske treninge in treninge hitrosti izvajamo zunaj, specifične rokometne treninge z žogo pa imamo v dvorani. Vse prisotne igralke zavzeto trenirajo, saj se zavedajo, da je dobra fizična pripravljenost pomembna za dobro igro.«