Kadetinje zaključile kvalifikacijski turnir v Srbiji

Slovenska ženska kadetska reprezentanca se je na kvalifikacijskem turnirju v Beogradu borila za prosto mesto v evrospki diviziji A. Zmaga nad tekmicami iz Slovaške s 26:23 ni bila dovolj, da bi to mesto pripadlo Slovenkam.

Slovenke so se na turnirju pomerile s tekmicami iz Islandije in Slovaške ter pomerile moči z gostiteljicami iz Srbije. Kratko so potegnile na uvodni tekmi proti tekmicam s severa Evrope, ki so bile boljše s 24:21. Poraz so jim zadale tudi gostiteljice (27:22). Na zadnji tekmi so bile s tremi zadetki razlike boljše od Slovakinj, a je bila ena zmaga ob dveh porazih premalo za mesto v evropski diviziji A. Tja so se uvrstile Srbkinje.

Nika Ocepek, reprezentantka Slovenije: “Žal se turnir ni iztekel, kot smo si želele. Na pripravah pred kvalifikacijami smo zelo dobro trenirale, energija v ekipi je bila dobra, bile smo motivirane in v Beograd odšle z mislimi na zmago. Po porazu proti Islandiji nismo izgubile upanja pred tekmo s Srbijo, a so bile nasprotnice boljše za pet zadetkov. Ker si nismo želele iti domov brez zmage, smo na tekmi s Slovakinjami prikazale dobro, borbeno igro in zmagale. Igrati za Slovenijo je vedno poseben občutek, odgovornost in čast, da zastopaš svojo drzavo. Kot kapetanka sem imela še dodatno nalogo, da punce motiviram in jih vzpodbujam. Zato ima nedosežen cilj grenak priokus. Kljub vsemu sem ponosna na ekipo, saj smo zelo napredovale in menim, da nam mora ta izkušnja dati še večjo motivacijo za treniranje.”

Tekme Slovenije na kvalifikacijskem turnirju (Beograd)

Ponedeljek, 22. november:
SLOVENIJA : ISLANDIJA 21:24 (9:9)
Slovenija: Ocepek 5, Behin 3, Jazbinšek 3, Matekovič 2, Zulić 3, Simič 2, Kogovšek 1, Z. Vuk, Bukovec, N. Vuk, Kolobarič 2, Posega, Erceg, Udovč, Malič. Krajnc.

Torek, 23. november:
SRBIJA : SLOVENIJA 27:22 (13:6)
Slovenija: Zulić 9, Kolobarič 4, Bukovec 3, Ocepek 2, Behin 1, Matekovič 1, Erceg 1, Kogovšek 1, Jazbinšek, Ermenc, Posega, Udovč, Simič, Malič, Kranjc,Vuk.

Četrtek, 25. november:
SLOVAŠKA : SLOVENIJA 23:26 (10:12)
Slovenija: Kolobarič 8, Zulić 5, Bukovec 4, Ocepek 2, Kogovšek 2, Matekovič 1, Jazbinšek 1, Erceg 1, Udovč 1, Simič 1, Behin, Ermenc, Malič, Kranjc, Vuk, Posega.

FOTO: EHF Euro