Kadetinje na kvalifikacijskem turnirju v Beogradu

Slovenska ženska kadetska reprezentanca se na kvalifikacijah v Beogradu bori za obstanek med evropsko elito. Prvo tekmo, ki se je končala z izidom 24:21, so dobile tekmice z Islandije.

Pred odhodom v Srbijo je izbrana vrsta do 17 let opravila priprave v Ormožu. Rokometašice so pred odhodom na tekmovanje odigrale pripravljalno tekmo proti ekipi Maribor Branik in jo dobile z rezultatom 28:25.

Uvodno tekmo kvalifikacij proti Islandiji so rokometašice začele dobro, si dvakrat priigrale prednost dveh zadetkov, a so jih tekmice vsakič ujele. Ob polčasu je bili izid 9:9. V drugem delu je globoka obramba 5-1 našim reprezentantkam povzročala kopico težav, kar so nasprotnice dobro izkoristile in se v 42. minuti oddaljile na tri zadetke prednosti. Do konca tekme se Slovenkam ni uspelo več približati in tekma se je končala z rezultatom 24:21 v korist tekmic.

Kadetinje, kjer nastopajo tudi štiri članice krimove družine – Tia VeberNika OcepekElena ErcegIna Simič – v strokovnem vodstvu pa Ljubljančanke zastopa trenerka vratark Sergeja Stefanišin, se bodo v nadaljevanju za obstanek med evropsko elito pomerile še s Slovaško, Avstrijo in Srbijo. Obračun s slednjimi jih čaka že v torek, 23. novembra, ob 18. uri. Tekmo lahko spremljate preko spletnega prenosa na EHF TV.

KVALIFIKACIJE ZA OBSTANEK V ELITNI DIVIZIJI
ponedeljek, 22. november
SLOVENIJA : ISLANDIJA 21:24 (9:9)
Slovenija: Ocepek 5, Behin 3, Jazbinšek 3, Matekovič 2, Zulić 3, Simič 2, Kogovšek 1, Z. Vuk, Bukovec, N. Vuk, Kolobarič 2, Posega, Erceg, Udovč, Malič. Krajnc.

Torek, 23. november ob 18. uri
Srbija : Slovenija

Četrtek, 25. november ob 15. uri
Slovaška : Slovenija