JUNIOR PREGLED: Krim Mercator v letu 2021 z devetimi ekipami

V mlajših kategorijah RK Krim Mercator tekmuje devet selekcij, dejavni smo tudi na 15 ljubljanskih osnovnih šolah, kjer se deklice z rokometom spoznajo že v prvem razredu. Skupno povezujemo več kot 500 športa željnih otrok.

V aktualni sezoni prve prave rokometne izkušnje proti sovrstnicam pridobivajo deklice rojene v letih 2010, 2011 in 2012, ki tekmujejo v kategoriji mlajših deklic B. Tu rezultata še ne beležimo.

MLAJŠE DEKLICE A in B

Pri najmlajših klubskih selekcijah sta na prvem mestu zabava in igra. Bolj kot rezultat je pomembno, da čim večjemu številu mladih ponudimo možnost ukvarjanja z enim najatraktivnejših športov. Krim Mercator v tej sezoni zastopajo tri ekipe mlajših deklic, tekmovanje poteka v obliki turnirjev.

STAREJŠE DEKLICE B – 12 tekem (5 zmag, 2 remija, 5 porazov)

Prve, ki že igrajo na rezultat, so starejše deklice B. V sezoni 2021/22 imamo v tej kategoriji dve ekipi. Ekipa Krima, ki jo vodi Olga Čečkova, nastopa v vzhodni konkurenci in je trenutno z dvema zmagama (šest odigranih tekem) na četrtem mestu. Zasedba Ljubljane, ki igra pod taktirko Matjaža Drolca,v centralni regiji, beleži tri zmage, dva remija in en poraz, kar jih uvršča na trenutno drugo mesto.

STAREJŠE DEKLICE A – 7 tekem (5 zmag, 1 remi, 1 poraz)

Krimovke v tej starostni kategoriji nastopajo v zahodni konkurenci, kjer so zbrale pet zmag in po en remi ter poraz. Varovanke Milije Tomšič so trenutno na tretjem mestu in za vodilnimi zaostajajo le za točko.

KADETINJE – 11 tekem (7 zmag, 1 remi, 3 porazi)

Kadetinje so v tej sezoni prvič igrale kvalifikacije za 1. kadetsko ligo. Z odliko jih je opravila prva ekipa, ki jo vodi Marina Vergeliuk. Po štirih kvalifikacijskih zmagah so že začele s tekmovanjem v prvi ligi, kjer imajo po dveh tekmah polovičen izkupiček točk. Milija Tomšič je svojo ekipo po kvalifikacijski zmagi, remiju in dveh porazih, že popeljala do prve zmage v drugi ligi. Pred koncem leta bo druga ekipa odigrala še tekmo proti Millenniumu, tekma proti Velenju je prestavljena.

MLADINKE – šest tekem (5 zmag, 1 poraz)

Mladinke v aktualni sezoni igrajo odlično. Po šestih tekmah imajo pet zmag in le en poraz ter so z desetimi točkami na vrhu lestvice 1. mladinske lige. Ali bodo tam tudi ostale, bo znano 17. decembra, ko se bodo pomerile proti celjski ekipi Z’dežele.