Nika Ocepek: “Najbolj se veselim tekem, da lahko pokažemo, kaj smo se naučile na treningu.”

Nadobudna srednja zunanja igralka, katere vzor je norveška superzvezdnica Stine Oftendal pravi, da je za uspeh v športu potreben dober ekipni duh ter medsebojna povezanost. Večkrat nagrajena državna prvakinja je v svoji karieri že nemalokrat dokazala, da gre za igralko, ki ji ekipnih in individualnih veščin ne manjka, z odličnimi predstavami je v preteklosti že navduševala tudi v dresu mlajših reprezentanc. 

Niko so igre z žogo navduševale že od majhnih nog, v drugem razredu osnovne šole je pod budnim očesom nekdanje slovenske reprezentantke, legendarne Olge Čečkove, vzljubila rokomet.

“V Krimu se počutim res dobro saj imam možnost trenirati v najboljšem ženskem klubu v Sloveniji. Delo z mladimi je na visokem nivoju, za kar so zaslužni trenerji in vodstvo, ki se zelo trudi za Krimov podmladek. Biti tigrica je super! To niso samo tekmovanja in treningi, je še veliko, veliko več.”

Ambiciozna mladenka, ki na svojem dresu nosi, njej srečno, številko 9, želi s svojim talentom in trdim delom prodreti tudi v tujino. Po končani športni karieri jo zanima delo v športnem managementu ali v športnem pravu. Z veseljem se spominja vseh naslovov državnih prvakinj, kot najlepši trenutek v karieri izpostavlja novoletni turnir v Beogradu, kjer je v izjemnem finalu proti domačinkam, ko so Krimovke zaostajale že za šest zadetkov, uspešno izvajala odločilno sedem metrovko in tako “utišala” domačo publiko.

Nika Ocepek je igralka kadetske selekcije. Celotno ekipo, ki jo vodi Maryna Vergeliuk lahko najdeš TUKAJ.