Mlade tigrice del velikih Plazma Športnih iger mladih

Plazma Športne igre mladih so prvič v zgodovini njenega obstoja dosegle Slovenijo! Uradno odprtje je bilo na sporedu v ponedeljek, 6. maja 2024, ob 11.00, kje drugje kot pa v Ljubljani. Del otvoritve in ''prve postaje'' popotovanja po Sloveniji pa so bile tudi članice nižjih starostnik kategorij našega kluba.

Plazma Športne igre mladih sicer pomenijo ljubiteljski športni projekt, začetki katerega segajo v leto 1996. Osrednji namen dogodka, ki se je v preteklosti že ustavil na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, je spodbujanje zdravega življenjskega sloga ter gradnja mostov med različnimi državami in kulturami.

Prav zato se med ambasadorji, pobudniki in spodbudniki, da se največji športni amaterski dogodek v Evropi ustavi tudi pri nas, najdejo številna velika slovenska in tuja imena. Med njimi Aleksander Čeferin, Samir Handanović, pa Luka Modrić, Dario Srna, Goran Ivanićević in drugi.

Številni znani obrazi so se v ponedeljek dopoldne ustavili tudi v prestolnici, na prvi od šestih slovenskih postaj v Sloveniji, ki jih bodo igre dosegle. Na njih bo sodelovalo 3000 otrok (osnovnošolcev in srednješolcev) iz vse države, preizkusili pa se bodo v desetih različnih športnih panogah. Med njimi tudi v rokometu. In prav zato je jasno, da so bile mlade nadobudne rokometašice Krima Mercatorja del uvodnega dne velikega mednarodnega športnega dogodka.