Kadetinje na EYOFU v boj za končno 5. mesto

Kadetinje živijo pestro rokometno poletje. Pred EHF Championshipom v Azerbajdžanu so namreč del velikega mednarodnega tekmovanja, ki se odvija v Mariboru. V prvem delu Evropskega festivala olimpijske mladine (EYOF) so se pomerile proti vrstnicam iz Romunije, Norveške in Poljske. Del reprezentance je tudi deveterica mladih tigric.

Le osmerica rokometnih reprezentanc se meri v okviru tekmovanja, na katerem se mladi športniki merijo v 11 športih. Za mlade reprezentantke je takšen dogodek zagotovo velika spodbuda za nadaljnje delo in neprecenljiva izkušnja.

Vedno bližje je tudi zmaga, če je Romunija slavila za šest zadetkov (29:23), sta Norveška in Poljska slavili le za tri (25:22 in 21:18). Po današnjem dnevu premora bodo reprezentantke znova na delu jutri, v petek, 28. julija, ob 16.30. Na prvi tekmi za peto mesto se bodo pomerile proti Španiji, glede na rezultat pa še proti Norveški ali Češki.

V Mariboru je prisotna kar deveterica mladih Krimovk. Strelsko najbolj izstopa Tea Pogorelc, ki je na treh tekmah dosegla 26 zadetkov. Vita Ivanovič je bila uspešna desetkrat, po tri zadetke so dosegle Klea Pirtovšek, Elena Erceg in Kristina Đorđić. Del dogodka so še Dragana Dobrijević, Luna Mija Zupan, Matea Tomas.

Romunija : Slovenija 29:23 (15:9) – več o tekmi
Norveška : Slovenija 25:22 (12:9) – več o tekmi
Slovenija : Poljska 18:21 (5:9) – več o tekmi

za 5. mesto, petek, 28. julij, ob 16.30, UŠC Leon Štukelj, Španija – Slovenija