Starejše deklice z odlično igro do nove zmage

Starejše deklice so v Kočevju znova prikazale lepo igro in navdušile trenerja in zbrano občinstvo. Domačinke so se trudile in niso razočarale, a Krimovke so v Ljubljano vendarle odpotovale z novima dvema točkama. Naša dekleta so slavila z rezultatom 10:30, takšna pa je tudi ura naslednje tekme. Krimovke bodo v soboto odpotovale v Tržič, kjer se bo tekma proti RK Naklo Peko Tržič začela ob 10:30.

Uvodno vodstvo je pripadlo domačinkam, Hana Crnkič je v drugi minuti zadela po najstrožji kazni in pričarala nasmehe na klopi in tribunah. Na naslednji zadetek so domačinke čakale do 16. minute, v tem času pa so Krimovke dodobra prerešetale domačo mrežo. Tijana Jankovič je rezultat najprej poravnala na 1:1, sledili pa so zadetki Maje Krese (3), Laure Cerovak (2), Neže DežmanMaše Semrajc, in Hane Gjerek (vse po 1). Krimovke so tako že po dobri polovici prvega polčasa vodile z visokim rezultatom (1:9). V nadaljevanju prvega polčasa se je tempo nekoliko umiril, Kočevarke so zadele trikrat, naša dekleta pa petkrat in prvi polčas dobile z rezultatom 4:14.
V drugem polčasu so Krimovke še bolje prikazale razliko v fizični pripravljenosti. Poviševalo se je število protinapadov, ki so na vrh seznama strelk potisnili še Marijo Andonovo. Vratarki v drugem polčasu nista imeli veliko dela, rezultatska krivulja se je tako vse bolj nagibala na stran naših deklet.

Drugi polčas se je končal z rezultatom 10:30. Najboljša strelka tekme je postala Maja Krese (10 zadetkov), sledili sta ji Marija Andonova (7) in Laura Cerovak (6). Hana Crnkič in Eva Buzuk sta na drugi strani dosegli vsaka po tri zadetke.

ŽRK KOČEVJE – RK KRIM MERCATOR 10:30 (4:14)
ŠD Kočevje, 40. Sodnika: Šilc, Vesel

ŽRK Kočevje: Stanišič, Otoničar, Crnkič 3, Lazič, Buzuk 3, Topalovič 1, Rebolj, Bizjak, Mujanovič 1, Križman 2.
RK Krim Mercator: Krese 10, Ambrož, Gjerek 1, Gashi, Zupančič, Jankovič 1, Kolenc, Cerovak 6, Dežman 1, Semrajc 4, Andonova 7, Jeras, Gavrilovič.

Sedemmetrovke: Kočevje 1 (1), Krim 5 (3)
Izključitve: Kočevje 10 minut, Krim 6 minut
Rdeč karton: Crnkič (36′, Kočevje)

Response code is 404