Starejše deklice B predčasno državne prvakinje

finale sdbStarejše deklice B so, z včerajšnjo visoko zmago proti Tržiču, tudi uradno že postale državne prvakinje. Slavile so na vseh dosedanjih 14 tekmah letošnje sezone, pred njimi pa sta le še dve. Lahko rečemo kar domači, saj mestno srečanje proti Olimpiji vedno privabi ogromno število podpornikov deklet.

Mlade Krimovke so gostjam v prvem polčasu dovolile le tri zadetke, same so jih dosegle 16. Tia Kralj je v prvem polčasu dosegla sedem zadetkov, Maša Dragar pet. V drugem polčasu je trenerka Milja Tomšič, ki je dan pred tekmo praznovala svoj osebni jubilej, priložnost ponudila tudi mlajšim rokometašicam. Ponujeno so dobro izkoristile in ponovile strelski izkupiček prvega polčasa.

Tekma se je končala z rezultatom 32:9. Deset zadetkov je zbrala Tia Kralj, pet jih je že v prvem polčasu dosegla Maša Dragar. Ivana Lazarević jo je v drugem zamenjala s štirimi, tri sta dosegli Nika Simšič in Ana Jarc. Dva zadetka sta vknjižili Ela Čuček in Lana Zlobko, enega so dodale vratarka Tia Tomc, Nevena Jovanović in Kaja Škrlep.

Sezona se približuje koncu tudi v ostalih kategorijah mladih rokometašic. Mladinke čakata odločilni tekmi proti Krki in Zagorju, kadetinje lovijo prvi dve mesti, starejše deklice A bodo sedme ali osme. Mlajše deklice so edine, ki bodo tekmovanje zaključile na finalnih turnirjih. Več o razporedu bo znano v naslednjih dneh.

SPOMIN NA POMEMBNO ZMAGO V AJDOVŠČINI: