Do naslova brez izgubljene točke

14 zmag na ravno toliko tekmah je podatek, ki pove veliko o moči ekipe starejših deklic B, ki so naslov državnih prvakinj potrdile že bistveno pred današnjo zadnjo tekmo sezone. Proti Litiji so tudi tokrat potrdile premoč in zadnji par točk osvojile z rezultatom 27:10.

Krka, Olimpija, Ormož, Izola, Litija, Ptuj, Sežana in Ilirska Bistrica so v tej sezoni morali priznati premoč mladi ekipi, ki jo izpopolnjuje timski duh in nepopustljivost na treningih. Odlična kemija se ni čutila le na klopi, pač pa tudi na tribunah, kjer starši vsem dekletom znajo stati ob strani.

Mlade Krimovke so v tekmo vstopile bistveno bolje od gostij, ki so za prvi zadetek potrebovale skoraj celoti prvi polčas, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Razlika je postopno naraščala vse do končnih 27:10, najboljša strelka tekme je postala Lana Zlobko s sedmimi zadetki. Petra Šivavec ji je sledila s petimi, Ana Jarc in Kaja Škrlep pa s štirimi.

Starejše deklice B, 1. državna liga, 18. kolo:
Nedelja, 14. maja ob 12.00
RK KRIM MERCATOR : ŽRD LITIJA 27:10 (13:3)
RK Krim Mercator:
Budimlić, Kličič, Žgajnar, Keranović, Jarc 4, Škrlep 4, Ocepek 2, Čuček, Škerjanc, Zlobko 7, Knežević 1, Simič, Šivavec 5.
ŽRD Litija: Širec, Tomažič, Rozina, Branković 3, Balta 1, Kogovšek 1, Femc, Vrhovec 2, Fašing, Renčelj 3, Okorn-Uštar, Posega.