V Makedoniji še tretja zmaga za kadetinje

Kadetska reprezentanca na evropskem prvenstvu druge divizije tudi po tretji tekmi ostaja neosvojljiva trdnjava. Po dveh dneh tekmovalnega premora so slovenske rokometašice proti Islandiji zelo zbrano zaigrale že od prve minute in ob koncu z rezultatom 28:15 slavile tretjo zmago.

Ekipa, ki jo na vseh tekmah spremlja tudi Milan Jazbec, slovenski ambasador v Makedoniji, je v prvi polovici prvega polčasa odlično ustavljala islandski napad. V 15. minuti so naše reprezentantke vodile že z 10:3. Več minut za igro so dobile tudi nekatere, ki se proti Izraelu (28:24) in Kosovu (35:22) niso pretirano naigrale.

Po prvi minuti odmora so nasprotnice zaigrale za odtenek bolje, a prednost slovenske reprezentance je venomer znašala vsaj pet zadetkov. Ob koncu prvega polčasa se je rezultat ustavil pri 14:8, vsaj en zadetek je vpisala prav vsaka rokometašica, ki je do takrat stopila na igrišče.

Tudi v drugem polčasu nasprotnice v napadu niso imele veliko idej. Mreža se je na drugi strani hitro polnila, nekajkrat tudi s pomočjo sreče. V 51. minuti je prednost prvič poskočila na dvomestno vrednost (23:13), do konca pa narasla še za tri zadetke (28:15).

Po Maji Hrvatin in Maši Semrajc je naziv najboljše posameznice tokrat pripadel Saši Golavšek, s šestimi zadetki najboljši strelki njene ekipe.

Zaradi spremenjenega urnika se bo zadnja tekma skupinskega dela prvenstva v soboto, 5. avgusta začela ob 15.00. Finale in s tem tudi uvrstitev na evropsko prvenstvo prve jakostne skupine bodo slovenske reprezentantke lovile proti Bolgariji.

Boris Čuk, selektor slovenske kadetske reprezentance:
»Vsako tekmo odigramo bolje, znova je presodila boljša igra v obrambi. Dobro smo zaustavili njihovo desno zunanjo igralko in prekinjali obrambo na krožno napadalko. Nekoliko smo tvegali in pustili krilom, da so opravila svoje. V napadu smo prikazali zelo raznovrstno igro in bili nevarni z vseh pozicij, zato mislim, da smo zasluženo visoko zmagali.«

EVROPSKO PRVENSTVO DRUGE DIVIZIJE, KALE, SKOPJE:
ISLANDIJA : SLOVENIJA 15:28 (8:14)
Slovenija:
Golavšek 6, Hrvatin 4, Kolar 4, Ožegovič 3, Berzelak 2, Gavrilovič 2, Groff 2, Semrajc 2, Cerovak 1, Ivanovič 1, Klemenčič 1, Jarnovič, Novak, Oman, Šurla Toth.

RAZPORED TEKEM KADETSKE REPREZENTANCE, KALE, MAKEDONIJA:
Slovenija : Izrael 28:24 (11:13)
Kosovo : Slovenija 22:35 (8:13)

sobota, 5. avgusta ob 15.00 Slovenija : Bolgarija
nedelja, 6. avgusta – tekma za razvrstitev

Lestvica skupine A: 1. Poljska 4 točke, 2. Makedonija 4, 3. Švica 4, 4. Ferski otoki 2, 5. Grčija 0.
Lestvica skupine B: 1. Sloveija 6 točk, 2. Bolgarija 4, 3. Izrael 2, 4. Kosovo 2, 5. Islandija 0.