Uvodna zmaga za lažje nadaljevanje prvenstva

Kadetinje so evropsko prvenstvo druge divizije odprle z zmago proti Izraelu. Za končnih 28:24 so se morale dobro potruditi, saj so ob koncu prvega polčasa zaostajale z 11:13. Ema Hrvatin je dosegla devet zadetkov in postala najboljša posameznica tekme. Prvi avgustovski dan dekletom prinaša tekmo proti Kosovu (ob 19.00).

Uvodno tekmo sta obe ekipi začeli precej zadržano, rahlo pobudo so prevzele izraelske nasprotnice, ki so povedle s 4:2 in slovensko klop prisilile v prvo minuto odmora. V nadaljevanju prvega polčasa je še vedno prednjačila ekipa Izraela, ki je na z rezultatom 13:11 na odmor odšla po uspešno realizirani sedemmetrovki.

Drugi polčas se je za mlado slovensko izbrano vrsto pričel precej bolje, z granitno obrambo so prisilile nasprotnice v številne napake, ki sta jih s protinapadi izkoriščali Ema Hrvatin in Maša Semrajc. Izraelske rokometašica pa se niso predale, držale so razliko enega ali dveh zadetkov, ki je obetala zanimiv zaključek tekme.

A kljub pomanjkanju mednarodnih izkušenj, so Slovenke odlično odigrale zaključek tekme. Ko je semafor po koncu tekme kazal 28:24, so si lahko pošteno oddahnile in se v mislih že pripravljale na tekmo proti Kosovu, ki bo zaradi bližine Skopja na tribunah zagotovo imel kakšnega privrženca več.

Boris Čuk, selektor slovenske kadetske reprezentance:
»Uvodne tekme vsakega prvenstva so vedno priložnost za slabše, da presenetijo boljše. Pristop k temi ni bil pravi, videli smo nasprotnice in že razmišljali o lahki zmagi. Cel prvi polčas smo potrebovali, da smo uvideli, da ni šale in bo potrebno odigrati bistveno bolje. V drugem polčasu smo igrali bolj organizirano, nasprotnice so kondicijsko padle, kar jim je nakopalo nekaj poškodb. Upam, da bomo v bodoče pokazali boljšo in bolj organizirano igro. Pred odhodom o nasprotnikih nismo vedeli ničesar, podatke bomo zato iskali na prvenstvu.«

Ema Hrvatin, najboljša posameznica tekme:
»V drugem delu tekme je naša obramba delovala precej bolje, posledično je precej bolje steklo tudi v napadu. Vsi moji zadetki so plod ekipnega dela, enkrat se pot do mreže odpre na levi strani, drugič pač na desni.«

EVROPSKO PRVENSTVO DRUGE DIVIZIJE, KALE, SKOPJE:
SLOVENIJA : IZRAEL 28:24 (11:13)
Slovenija:
Hrvatin 9, Semrajc 5, Golavšek 3, Kolar 3, Ožegovič 3, Berzelak 2, Gavrilovič 1, Groff 1, Jarnovič 1, Cerovak, Grebovšek, Ivanovič, Klemenčič, Novak, Oman, Šurla Toth.

RAZPORED TEKEM KADETSKE REPREZENTANCE, KALE, MAKEDONIJA:
torek, 1. avgusta ob 19.00 Kosovo : Slovenija
petek, 4. avgusta ob 13.00 Islandija : Slovenija
sobota, 5. avgusta ob 13.00 Slovenija : Bolgarija
nedelja, 6. avgusta – tekme za razvrstitev