Proti Kosovu kot dobro naoljen stroj

Kadetske reprezentantke so po težkem boju proti Izraelu (28:24), danes proti Kosovu zaigrale bistveno bolje. Ekipno delo se jim je obrestovalo, slavile so z 35:22 in Kosovu, ki je dan prej presenetil proti Islandiji, zadale težak poraz. Grška delegacija je poskrbela, da se vse ni vrtelo le okoli rokometa.

Politični spor med domačo Makedonijo in južno sosedo Grčijo je vrgel slabo luč na evropsko prvenstvo druge divizije. Zaradi problematičnega napisa na majicah domačink je bila tekma sprva prestavljena, po pol minute igre pa tudi odpovedana. Naše rokometašice so ponujeno izkoristile, namesto ogleda morebitnih nasprotnic, so prejele dobro uro priprave na tekmo proti Kosovu.

Prvo četrtino tekme je zaznamovalo majhno število zadetkov. Po uvodnem zadetku Eme Hrvatin je rezultat izenačen ostal vse do 15. minute (3:3), sledila pa je serija zadetkov, po kateri so slovenske rokometašice ušle na 6:3. Nasprotnice so uspele še enkrat izenačiti, a so pri tem potrošile preveč energije in vidno opešale. Prvi polčas se je končal z rezultatom 13:7, Petra Šurla Toth je z nekaj izjemnimi obrambami naredila velik korak k visoki prednosti.

Po premoru so rokometašice Kosova znova pritisnile na plin in se približale na 15:13, a fizične predispozicije so bile na strani naših deklet. Te so počasi stopnjevale ritem igre, v zadnjih minutah pa popolnoma prevladale in praktično vsak zadetek pospremile z izjemnimi asistencami in rešitvami.

Prednost je narasla vse do končnega rezultata 34:22, po Hrvatinovi je tokrat čast najboljše pripadla Maši Semrajc. Pred dekleti sta dva dneva tekmovalnega premora, sledita pa še tekmi proti Islandiji (4.8.) in Bolgariji (5.8.), ki se bosta začeli ob 13.00.

Boris Čuk, selektor slovenske kadetske reprezentance:
»Danes smo v obrambi igrali bistveno bolje, kot včeraj. Obramba 4-2 nam je danes prinesla vso razliko. Ekipa Kosova, je dobra, sestri Rexhepi sta precej dobri, če bi igrali malce manj globoko, bi imeli velike probleme. Gremo s tekme v tekme, zagotovo si želimo najboljše, da pridemo do prvega mesta. Imamo dva prosta dneva, lahko se odpočijemo in dobro pripravimo za konec.«

EVROPSKO PRVENSTVO DRUGE DIVIZIJE, KALE, SKOPJE:
KOSOVO : SLOVENIJA 22:35 (7:13)
Slovenija:
Ožegovič 7, Hrvatin 6, Semrajc 5, Gavrilovič 5, Kolar 5, Golavšek 2, Jarnovič 2, Berzelak 1, Groff 1, Oman 1, Cerovak, Grebovšek, Ivanovič, Klemenčič, Novak, Šurla Toth.

RAZPORED TEKEM KADETSKE REPREZENTANCE, KALE, MAKEDONIJA:
Slovenija : Izrael 28:24 (11:13)

petek, 4. avgusta ob 13.00 Islandija : Slovenija
sobota, 5. avgusta ob 13.00 Slovenija : Bolgarija
nedelja, 6. avgusta – tekma za razvrstitev