Mladinke suvereno za svetovno prvenstvo U20

Mladinska reprezentanca se je po zanesljivih zmagah proti Ferskim otokom in Turčiji uvrstila na svetovno prvenstvo, ki ga bo med 1. in 15. julijem gostila Madžarska. Za reprezentantke rojene v letu 1998 bo to zadnje mladinsko tekmovanje.
Nemalo peripetij je na poti proti severu Evrope doživela delegacija, med katerimi je bilo tudi sedem mladih Krimovk. V dresu z državnim grbom so nastopile Iza Bon Brzin, Ema Abina, Laura Cerovak, Nina Žabjek, Petra Fister, Luna Vončina in Hana Vučko.

Na Ferske otoke so reprezenantke prispele šele nekaj ur pred tekmo proti domačinkam in prav veliko časa za počitek niso imele. Seveda je pozen prihod vplival tudi na igro, a naša dekleta so kljub temu premagala utrujenost in slavila s 28:24.

23 ur kasneje so še enkrat stopile na parket dvorane v malem mestecu Hoyvik. Proti Turčiji so glavnino dela opravile že v prvem polčasu in prednost brez težav zadržale do konca. Uvrstitev na svetovno prvenstvo so potrdile z rezultatom 25:21.

Krimova dekleta so v mladih reprezentancah venomer med najpomembnejšimi členi. Skupaj so dosegle več kot polovico vseh zadetkov, od 53 so jih prispevale 31. Nina Žabjek je dosegla 11 zadetkov, Ema Abina sedem, Hana Vučko in Iza Bon Brzin pet in Petra Fister tri.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO U20, FERSKI OTOKI:
petek, 23. marca, ob 21.00 FERSKI OTOKI : SLOVENIJA 24:28 (13:16)
Krimove strelke: Žabjek 7, Fister 3, Abina 2, Bon Brzin 2.

sobota, 24. marca, ob 20.00 SLOVENIJA : TURČIJA 25:21 (16:10)
Krimove strelke: Abina 5, Vučko 5, Žabjek 4, Bon Brzin 3.