Mladinkam se s tekmami pridružujejo tudi kadetinje

Mladinsko evropsko prvenstvo se z novim tednom nadaljuje s tekmami za razvrstitev. Prvi dve ekipi iz vsake skupine prvega dela tekmovanja bodo igrale tekme rednega dela, preostale, med katerimi najdemo tudi Slovenijo, pa se bodo pomerile za končno deveto mesto.
Domača izbrana vrsta, med katerimi so tudi štiri mlade Krimovke – Ema Abina, Luna Vončina, Tjaša Arhanič in Hana Vučko, ki je bila za najboljšo posameznico izbrana na tekmi proti Portugalski in Danski, se je v razigravanje uvrstila po porazu proti Črni gori (17:24) in Danski (20:26), ter zmagi proti Portugalski (28:18).

V torek, 1. avgusta, reprezentantke čaka tekma proti Španiji, dan kasneje pa še proti Srbiji, obe tekmi se bosta začeli ob 15.00. Vstopnine na prvenstvu ni, vsi prenosi pa bodo tudi v prihodnje potekali na ehfTV.

Zgodovino pa bodo prav gotovo pisale njihove mlajše reprezentančne kolegice, kadetinje, ki bodo v Makedoniji zaigrale na premiernem evropskem prvenstvu druge divizije. V tednu dni jih čaka pet srečanj, štiri v skupinskem delu, dodatna pa za končno uvrstitev. Finalistki tekmovanja si bosta priigrali tudi mesto na mladinskem evropskem prvenstvu leta 2019.

Na pot proti makedonski prestolnici je krenilo šest Krimov – Maša Semrajc, Laura Cerovak, Ema Hrvatin, Jelena Gavrilovič, Hana Gjerek in Petra Šurla Toth. Vse dvoboje iz dvorane Kale bodo prenašali na ehfTV.

RAZPORED TEKEM MLADINSKE REPREZENTANCE, GOLOVEC, CELJE:
torek, 1. avgusta ob 15.00 Španija : Slovenija
sreda, 2. avgusta ob 15.00 Slovenija : Srbija
četrtek in petek, 4. in 5. avgust – tekme za razvrstitev

RAZPORED TEKEM KADETSKE REPREZENTANCE, KALE, MAKEDONIJA:
ponedeljek, 31. julija ob 17.00 Slovenija : Izrael
torek, 1. avgusta ob 19.00 Kosovo : Slovenija
petek, 4. avgusta ob 13.00 Islandija : Slovenija
sobota, 5. avgusta ob 13.00 Slovenija : Bolgarija
nedelja, 6. avgusta – tekme za razvrstitev

Foto: Sergio Verzier