Četrta zmaga za finale in boj za elito

Kadetinje so skupinski del evropskega prvenstva druge divizije opravile z odliko. Na četrti tekmi so slavile še proti Bolgariji (36:23) in bodo z zanimanjem počakale na zmagovalca večernega dvoboja med Poljsko in Makedonijo. Boljša ekipa bo jutri, v nedeljo, 6. avgusta ob 19.45, nasprotnica naših deklet v finalu.

Po zmagah proti Izraelu (28:24), Kosovu (35:22) in Islandiji (28:15), so bile Bolgarke zadnje nasprotnice naših deklet v skupinskem delu tekmovanja. Makedonske sosede so tekmo pričakale s polnim možnim izkupičkom in se v dvoboj podale zelo samozavestno.

Začetek tekme pa je njihove načrte postavil na glavo. Po protinapadu Lee Berzelak in natančen strelu Saše Golavšek so slovenske reprezentantke povedle z 2:0. Nasprotnice so hitro izenačile in priključek držale do rezultata 6:5. Z delnim rezultatom 10:1 so Slovenke z odlično igro v obrambi in solidnim napadom povedle za deset zadetkov, kolikor je bil razlika tudi ob koncu prvega polčasa (18:8).

Tudi v drugem polčasu so bolgarske rokometašice v napadu večkrat izgledale popolnoma nebogljeno. Visoka razlika je v drugem polčasu prinesla nekoliko hitrejšo igro, zadetki so padali kot za stavo, a tudi premešana postava naše reprezentance je znala potek igre podrediti sebi.

Končni rezultat 36:23 priča o premoči Slovenk v skupinskem delu. A najpomembnejši korak jih šele čaka, uvrstitev na mladinsko evropsko prvenstvo leta 2019, bodo lovile v finalu proti Poljski ali Makedoniji.

Boris Čuk, selektor slovenske kadetske reprezentance:
»Kot sem že povedal smo vsak dan boljši. Danes se nam je ponudila priložnost, da zaigrajo vse rokometašice in smo lahko malce odpočili najpomembnejše. Verjamem, da smo fizično dobro pripravljeni in lahko dobimo tudi zadnjo najpomembnejšo tekmo.«

EVROPSKO PRVENSTVO DRUGE DIVIZIJE, KALE, SKOPJE:
SLOVENIJA : BOLGARIJA 36:23 (18:8)
Slovenija:
Berzelak 6, Hrvatin 6, Cerovak 4, Golavšek 4, Ivanovič 3, Klemenčič 3, Groff 2, Kolar 2, Oman 2, Semrajc 2, Novak 1, Ožegovič 1, Jarnovič, Gavrilovič, Šurla Toth, Grebovšek.

RAZPORED TEKEM KADETSKE REPREZENTANCE, KALE, MAKEDONIJA:
Slovenija : Izrael 28:24 (11:13)
Kosovo : Slovenija 22:35 (8:13)
Islandija : Slovenija 15:28 (8:14)

nedelja, 6. avgusta ob 19.45 – Slovenija : Poljska/Makedonija