OŠ Nove Jarše na finalu s številnimi krimovkami

S finalnim zaključkom najboljših treh ekip, se je končalo osnovnošolsko tekmovanje v rokometu. V Stopičah sta poleg domačink, zaigrali še OŠ Žalec in OŠ Nove Jarše, kjer rokometno znanje nabirajo tudi številne mlade krimovke. Z zmago in porazom so zasedle končno tretje mesto.

Prva tekma je minila v izjemno izenačenem ritmu. Dekleta, ki se večkrat srečajo tudi v klubskih tekmovanjih, so se izmenjevala v vodstvu in če je prvi del pripadel domači ekipi, je zaključek drugega do zmage pripeljal prav Nove Jarše. Ob izteku igralnega časa je k žogi pogumno pristopila Maša Dragar, na katero trener Matjaž Drolc, zaradi poškodbe gležnja, med tekmo ni moral računati.

Strel je končal za hrbtom domače vratarke in z končnim rezultatom 13:12, so Ljubljančanke ujele prvo zmago na turnirju. Le nekaj minut kasneje so dekleta znova stopila na igrišče, tokrat proti Žalčankam. Težka prva tekma jim je pobrala precej moči, nasprotnicam iz savinjske doline so deloma parirale le v prvem polčasu (7:11), do konca tekme pa se je razlika povečala na 12:23.

Tretja tekma je po napeti končnici pripadla spočitim domačinkam (16:15), ki so se zaradi boljše gol razlike vrinile med Žalčanke, zmagovalke finala, in Ljubljančanke. Naziv najboljše vratarke finala je prejela Patricija Škerjanc, rokometašica OŠ Nove Jarše, ki svoje rokometno znanje izpopolnjuje tudi v Krimu Mercatorju.

Na finalno tekmovanje so prišli tudi selektor članske reprezentance in trener Krima, Uroš Bregar, kapetanka Krima Miša Marinček in Elizabeth Omoregie. Marinčkova je ob uvodnem nagovoru odprla turnir, vsi trije pa so sodelovali tudi pri podelitvi nagrad za najboljše.

Rokometno finale osnovnih šol, Stopiče
Torek, 11. aprila:
OŠ STOPIČE : OŠ NOVE JARŠE 12:13 (8:7)
OŠ Nove Jarše: Škerjanc, Petrič, Mesar, Šistek, Hameršek, Sivka, Čuček 6, Štubler, Dragar M. 1, Dragar A. 1, Andonova 5.

OŠ NOVE JARŠE : 1. OŠ ŽALEC 12:23 (7:11)
OŠ Nove Jarše: Škerjanc, Petrič 1, Mesar, Šistek, Hameršek, Sivka, Čuček 3, Štubler, Dragar M., Dragar A. 2, Andonova 7.

OŠ STOPIČE : 1. OŠ ŽALEC 16:15 (7:8)