Naše mlade rokometašice v Smederevu s tremi zmagami


Prvi dan turnirja v Smederevu se je za naše kadetinje in starejše deklice A začel odlično. Dosegle so namreč vse tri možne zmage, petek bo pri starejših deklicah popoldne že prinesel tekme za razvrstitev.

Kadetinje so se proti srbskemu Slovenu morale zelo potruditi. Tekma je bila skozi celotno srečanje zelo zanimiva in izenačena, ob koncu pa so naše mlade rokometašice uspele iztržiti uvodno zmago na turnirju. Jutri jih ekipa iz nekoliko bolj eksotične Litve, pričakujemo lahko precej drugačen slog igre, kot so ga naša dekleta sicer vajena.

Starejše deklice danes niso imele veliko dela. Odigrale so sicer dve tekmi, a obe dobili z veliko razliko. Srbski Metalac je padel z rezultatom 24:6, ukrajinska Temp Ternovka pa s 16:8. Jutri jih v dopoldanskem času čaka tekma proti romunski Baile Herculane, popoldne pa že prve tekme za razvrstitev.

Turnir v Smederevu bo sicer potekal do nedelje, 26. avgusta. Naša dekleta so v Smederevo sicer prispela že nekaj dni pred začetkom turnirja, spremljata jih Ilija Andjelković in Marina Vergeljuk. Prenose tekem iz štirih dvoran si lahko ogledate na http://trophysd.com/matches/

TEKME KADETINJ, KATEGORIJA 2001-2002
Sloven (SRB) : Krim Mercator (SLO) 21:22 (10:10)
petek, 24. avgust, ob 13.00: Krim Mercator (SLO) : Dragunas (Litva)
sobota, 25. avgust, ob 8.00: Karpati (UKR) : Krim Mercator (SLO)
nedelja, 26. avgust: tekme za razvrstitev

TEKME STAREJŠIH DEKLIC A, KATEGORIJA 2004
Krim Mercator (SLO) : Metalac (SRB) 24:6 (13:5)
Temp Ternovka (UKR) : Krim Mercator (SLO) 8:16 (4:9)
petek, 24. avgust, ob 10.40: Krim Mercator (SLO) : Baile Herculane (ROM)
od petka popoldne do nedelje: tekme za razvrstitev