Mlajše deklice A brez težav do naslova državnih prvakinj

Mlajše deklice A so z dvema finalnima zmagama na najlepši način zaključile sezono. Državni naslov so si priborile v Ajdovščini, kjer so najprej slavile zmago proti domačinkam(16:14), nato pa še proti Žalčankam (12:6). Ekipa Ljubljane bo v finalu od 7. do 9. mesta jutri, v nedeljo, 14. maja, gostovala v Zagorju.

Niti v enem trenutku Krimovke nasprotnicam niso gledale v hrbet, rezultat pa je bil na obeh tekmah izenačen le pri 0:0. Na prvi tekmi so se Ajdovke nevarno približale, a tudi v končnici so mlade ljubljanske rokometašice ohranile mirno glavo.

Brez premora so se mlajše deklice podale še v drugi dvoboj in prevlado znova prikazale v začetku tekme. Proti Ajdovščini so tekmo odprle s 7:0, proti Žalcu pa je bilo 5:0. Nadaljevanje srečanja so odigrale suvereno in vseskozi držale varno razliko, ki jih je popeljala do naslova državnih prvakinj.

Nika Ocepek je na obeh tekmah skupaj dosegla 13 zadetkov, Gala Kličič šest. Vse pa so si lahko mirno ogledale tekmo med najboljšima ekipama zahoda in vzhoda, ki sta se na tretji tekmi finalnega turnirja pomerili za drugo mesto. Po zaostanku v prvem polčasu, so v drugi polovici srebro zgrabile Žalčanke.

Mlajše deklice A, finale 1.-3.:
Prva tekma:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR 14:16 (2:9)
RK Krim Mercator:
Orlič, Kličič 3, Ristić, Cerovak 2, Denac, Krebelj, Ocepek 8, Janežič 1, Štubler, Ničetin, Sivka, Petrič, Knežević 1, Andonova 1.
ZAPISNIK

Druga tekma:
RK KRIM MERCATOR : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 12:6 (5:1)
RK Krim Mercator:
Orlič, Kličič 3, Ristić, Cerovak, Denac, Krebelj, Ocepek 5, Janežič, Štubler, Ničetin, Sivka, Petrič, Knežević 3, Andonova 1.
ZAPISNIK

Tretja tekma:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 15:13 (6:7)