Državne prvakinje tudi mlajše deklice B

Mlajše deklice B so bile na domačem finalu premočne nasprotnice za mlade rokometašice Ilirske Bistrice in Gorišnice. Naslov najboljših so osvojile po dveh suverenih zmagah (27:14, 24:16), na drugo mesto so se zavihtele primorske predstavnice, na tretje pa ekipa s Ptujskega polja.

V najmlajši kategoriji je Krim Mercator v letošnji sezoni nastopal s tremi ekipami, državne prvakinje so v skupinskem delu slavile na vseh 16 srečanjih. V finalu najboljših ekip iz vsake regije na prvi tekmi niso pokazale milosti proti pobrateni ekipi Moškanjcev in Gorišnice. Mlade Krimovke so v začetku tekme povedle s 6:0, do konca tekme pa ušle na 27:14.

Na drugi tekmi sta se pomerili Gorišnica in Ilirska Bistrica. Nobena ekipa si skozi celotno srečanje ni priigrala občutnejše prednosti, primorske rokometašice so z zadetkom v izdihljajih tekme poskrbele za izenačenje, kar je bilo ob koncu finalnega turnirja dovolj za drugo mesto.

Krimovke so na svoji tretji tekmi turnirja še enkrat dokazale svojo premoč, a razlika je bila nekoliko manjša (24:16), kar je do srebrne medalje pripeljalo Ilirsko Bistrico iz zahodne kategorije.

Naziv najboljše igralke je pripadel Nini Valenčič, ki je igrala v dresu Primork. Najboljša strelka je s 17 zadetki postala Krimovka Eva Oven, med vratnicama se je najbolje znašla njena soigralka, Ana Pia Šubelj.

Mlajše deklice B, finale 1.-3.:
Prva tekma:
RK KRIM MERCATOR A : RD MOŠKANCI-GORIŠNICA 27:14 (15:7)
RK Krim Mercator A: Šubelj, Grum Petronijević 3, Oven 7, Hasanić 3, Hudin 5, Husič 2, Kolmanič 3, Kopač 1, Lipovac, Otorepec, Povhe 1, Šmidovnik, Budimlić, Dolinšek, Erceg, Ivanović 2.
ZAPISNIK

Druga tekma:
RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA : RK ILIRSKA BISTRICA 19:19 (9:9)

Tretja tekma:
RK ILIRSKA BISTRICA : RK KRIM MERCATOR A 16:24 (8:14)
RK Krim Mercator A: Šubelj, Grum Petronijević, Oven 10, Hasanić 4, Hudin 4, Husič 1, Kolmanič 1, Kopač, Lipovac, Otorepec, Povhe 1, Šmidovnik 3, Budimlić, Dolinšek, Erceg, Ivanović 2.
ZAPISNIK

Najboljša igralka: Nina Valenčič, RK Ilirska Bistrica
Najboljša vratarka: Ana Pia Šubelj, RK Krim Mercator
Najboljša strelka: Eva Oven, RK Krim Mercator

« 1 of 2 »