Po dveh izključitvah ob koncu tekme brez zmage

Kot smo navajeni že celo sezono je tudi predzadnja tekma prvega dela postregla z izenačeno igro. Krimovke so tokrat gostovale v Mariboru, zmaga pa se jim je izmuznila v zadnjih dveh minutah. Po vodstvu sta sledili dve izključitvi in domačinke so v zadnjih trenutkih tekmo odločile v svojo korist (29:28).

Prvi polčas je bil izenačen vse do zadnjih minut. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu enega ali dveh zadetkov, ob koncu polčasa pa so domačinke ušle na +3 (15:12), s takšno razliko se je polčas tudi končal (18:15).
V drugem so domačinke dodale še zadetek in v 42. minuti prišle do najvišje prednosti na tekmi 22:18. Tekma se je prelomila, Krimovke so ekspresno izenačile na 22:22, domačinke so znova prišle do rahle prednosti, nato pa jih je v vratih začela ustavljani Ana Čačič. Po zadetku Ane Zrimšek v 53. minuti so Krimovke znova povedle 26:27. Ko je Aneja Beganovič v 54. minuti dosegla zadetek za 27:28, je sledil strelski post obeh ekip do 59. minute. Izključitvi Ane Abina in Aneje Beganovič v razmaku le nekaj sekund sta pomenili, da bodo Krimovke tekmo končale z dvema igralkama manj oz. z eno, saj se je kazen prve iztekla nekaj sekund pred koncem tekme. Dva zadetka domačink sta našim dekletom vzela zmago, kljub temu pa je jasno, da Krimovke ostajajo v mestih, ki peljejo v polfinale.

Nika Petauer je dosegla šest zadetkov in postala najboljša strelka naših deklet. Z enim manj sta ji sledili Ana Zrimšek in Nika Oder (obe po 5).

ŽRK BRANIK – RK KRIM MERCATOR 29:28 (18:15)
ŠD Lukna, 30. Sodnika: I. in D. Ivančič

ŽRK Branik: Bratanič, Hrstnik, Borovčak 10, Krajnc, Želj 5, Trobas, Klec, Horvat 1, Stanko 11, Mihelič, Bobič, Beribak 2.
RK Krim Mercator: Čačič, Zrimšek 5, Oder 5, Nosan, Urbančič, Kujundžič, Štular 1, Abina 4, Čehič, Senčur, Gregorc, Beganovič 2, Prepeluh 3, Petauer 6, Žabjek, Jurič 1.

Sedemmetrovke: Branik 10 (9), Krim 4 (4)
Izključitve: Branik 8 minut, Krim 12 minut

Response code is 404