Pester reprezentančni vikend kadetinj

2000nikPretekli konec tedna je bil precej pester. Kljub končani klubski sezoni, so nekatera dekleta še naprej v polnem tekmovalnem ritmu. Starejše kadetinje, ki so si priigrale sodelovanje na svetovnem prvenstvu, so opravile tridnevne priprave v Kopru. Mlajše pa so se premierno odpravile na mednarodni turnir v črnogorski Nikšić.

Kadetinje rojene v letu 1998 so v Kopru opravile več treningov in odigrale še tekmo proti članski ekipi Kopra. Na seznamu sodelujočih ni prišlo do velikih sprememb, v Koper je odšlo pet Krimovk- Iza Bon Brzin, Tjaša Arhanič, Luna Vončina, Nina Žabjek in Hana Vučko. Med menjavami so se znašle še tri, Inja Perič, Urša Urbančič in Ema Abina.
Dekleta so pred dnevi izvedela tudi imena nasprotnic na julijskem svetovnem prvenstvu. V Bratislavi, glavnem mestu Slovaške, se bodo v skupini D pomerile proti Danski, Slovaški, Egiptu, Argentini in Uzbekistanu. Naša dekleta so bila pred žrebom v visokem drugem bobnu, po evropskem prvenstvu pa lahko od njih znova pričakujemo zelo veliko.
SPORED TEKEM V SKUPINI D:
torek, 19. julij 18:30 Slovenija – Argentina
sreda, 20. julij 16:15 Egipt – Slovenija
petek, 22. julij 18:30 Slovenija – Slovaška
sobota, 23. julij 16:15 Slovenija – Argentina
nedelja, 24. julij 20:45 Danska – Slovenija

V Črno goro so se odpravila dekleta rojena v letu 2000. Generacija Krimovk je izredno močna, saj so dekleta v prejšnji sezoni postale državne prvakinje pri starejših deklicah. Po nedavno končani sezoni pa so lahko prešerno proslavile tretje mesto med kadetinjami in to kljub temu, da so bile v večini vsaj leto mlajše od nasprotnic. V Črni gori so zaigrale štiri Krimovke- Jelena Gavrilovič (7 zadetkov), Kristina Kaišič, Maša Semrajc (11) in Maja Krese (11). Slednja je postala najboljša posameznica tekme proti Dubici, ko je zbrala osem zadetkov.
Po začetnem spoznavanju turnirja so naša dekleta zaigrala odlično in slavila na štirih tekmah, še najbolj izenačeno je bilo prav finale proti Levalei. Tribune so podprle domače rokometašice, a naših deklet to ni zmedlo.
Podravka – Slovenija – 22:20 (14:10) POSNETEK TEKME
Slovenija – Dubica 25:19 (11:12) POSNETEK TEKME
Budućnost – Slovenija 14:18 (8:8) POSNETEK TEKME (1. DEL) POSNETEK TEKME (2. DEL)
Lokomotiva – Slovenija 10:18 (6:11) POSNETEK TEKME
Levalea 2010 – Slovenia 19:20 (9:9) POSNETEK TEKME