Mladinke zmagovalke rednega dela prvenstva

Koper-Krim_mladinke_016_UrosPihnerPo, zaradi reprezentančnih aktivnostih, večkrat prestavljeni tekmi proti Kopru, je ta naposled postala kar zadnja tekma rednega dela. Koprčanke so gostile Krimovke v Škofijah, tekma pa je veliko pomenila obema ekipama. Zmaga je namreč prinašala še dve dodatni točki v finalnem delu.

Krimovke so bile tokrat premierno okrepljene z Elizabeth Omoregie. Odlična rokometašica, ki nase opozarja na vsaki evropski tekmi, ima namreč še vedno možnost nastopanja v mladinski kategoriji. Tudi tokrat ni razočara, mesto na igrišču si je delila še z dvema evropskima predstavnicama. Ana Abina in Aneja Beganovič sta letos prav tako šteli evropske zadetke, priložnost za nastope s prvo ekipo pa je dobila še Nina Žabjek.

Pred zelo skromno publiko so domačinke začele zelo zavzeto in povedle s 5:1. Po minuti odmora našega trenerja pa so svoje motorje zagnale tudi Krimovke. S štirimi zaporedni zadetki so naša dekleta hitro znova izenačila. Pri rezultatu 8:9 so Krimovke prvič prešle v vodstvo, ki pa je bil vse do konca prvega polčasa minimalen (15:16).
V drugem polčasu so naša dekleta dokazala boljšo pripravljenost. Hitra igra našim deklet je prinesla veliko rezultatsko prednost, ki je tik pred koncem tekme zrasla na deset zadetkov razlike (28:38).

Tekmo je s strelom prek kakšnih 15 metrov končala prav Liza, ki je dosegla 14 zadetkov. Urša Urbančič in Nina Žabjek sta se veselili šestih, Ana Abina jih je dosegla pet. Nuša Ornik je dosegla tri zadetke, po enega pa so prispevale še Jona Senčur, Hana Vučko in Aneja Beganovič.

Ž.U.R.D. KOPER – RK KRIM MERCATOR 28:38 (15:16)
ŠD Škofije, 20. Sodnika: Brecelj, Deržek

Ž.U.R.D. Koper: Djordjič, Drinič, Peharc 1, Baruca, Vatovec, Udovič 5, Vončina 1, Bytyqi 4, Peroša 2, Babič, Palčič 1, Bertok 7, Kresal, Vukelič 2, Bearzi 1, Munda 1.
RK Krim Mercator: Arhanič, Senčur 1, Ornik 3, Kujundžič, Urbančič 6, Hočevar, Abina 5, Žabjek 6, Vučko 1, Beganovič 1, Curk, Ožbolt, Dimic Martinovič, Drolc, Zrimšek, Omoregie 14.

Sedemetrovke: Krim 2 (1), Krim 1 (1)
Izključitve: Koper 2 minuti, Krim 0 minut

Krimovke bodo v finalni del tekmovanja prenesle šest točk, Naklo Tržič štiri, Koper pa dve. Sredina tekma med Nazarji in Celjem bo dala še tretjega nasprotnika naših deklet v finalnem delu. Zanesljivo sta med finalisti že Krka in Zagorje. Če bo v finalu Celje, bosta imela Krka in Zagorje po šest točk, v nasprotnem primeru bodo imeli vsi finalisti iz vhodne regije po štiri točke.

Response code is 404