Mladinke z državnim naslovom zaokrožile sijajno sezono

Mladinke so z zmago 40:26 proti Celjankam na najboljši možni način zapečatile odlično sezono Krima Mercatorja. Po članicah, starejših deklicah A in B ter mlajših deklicah A in B so tudi one osvojile naslov najboljše ekipe. Lep uspeh je uspel tudi kadetinjam, ki so zaostale le za Olimpijo.

Krimovke so v štirih dneh še drugič zaigrale proti ekipi Z’dežele. V Celju so slavile z rezultatom 34:23, na povratnem dvoboju pa so, pred razposajenimi tribunami ogrevalne dvorane v Stožicah, igrale še bolje.

Le vratarki Tjaša Arhanič in Neža Curk, ter poškodovana Nina Žabjek se tokrat niso vpisale med strelke. Največ zadetkov, deset, je za zadnjo zmago dosegla Ana Abina, njena sestra, Ema Abina, je vpisala le enega manj. Na krilu je kraljevala Iza Bon Brzin s sedmimi zadetki.

Po koncu srečanja so na igrišče stopile tudi starejše deklice, ki so, poleg mladink, iz rok Polone Barič, Elizabeth Omoregie, Alje Koren in Miše Marinček prejele pokale in medalje za osvojitev državnega naslova. Medalje za uvrščeno tretje mesto so prejele tudi mladinke iz Celja.

Mladinke, finale 1.-6. mesto:
Ponedeljek, 22. maj
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z’DEŽELE 40:26 (20:15)
RK Krim Mercator:
Arhanič, Bon Brzin 7, Urbančič 1, Abina A. 10, Žabjek, Vučko 3, Novak 1, Curk, Vončina 1, Abina E. 9, Hrvatin 6, Beganovič 1.
ŽRK Z’dežele: Hadžić, Medvešek, Stropnik, Belac 7, Krajnc 3, Dobrotinšek, Korošec, Cvetko 1, Helbel 4, Kodele 10, Štante, Hohnjec 1, Florjančič.

« 1 of 2 »