Mladinke še v tretje na tesno

Mladinke so tudi na tretji tekmi pokazale, da je mladinska liga več kot zanimiva. Po tesnem porazu v Celju (32:31) in enako tesni zmagi v Novem mestu (22:23). So mladinke tokrat prvič tekmo odigrale doma. V Galjevico je prišel mariborski Branik, ki se je pred letošnjo sezono okrepil z nekaj igralkami, ki kandidirajo za mladinsko reprezentantco. Krimovke so tekmo dobro odprle, nato pa popustile in zmago lovile vse do zadnjih trenutkov. 32:31 je bil rezultat, ki so se dekleta še kako razveselila.

Tjaša Stanko, na kateri temelji celotna igra Branika, je hitro odprla tekmo z zadetkov za nasprotnice. Ana Abina ji je hitro odgovorila, dva zadetka Mance Jurič pa sta bila dovolj, da so naša dekleta v četrti minuti povedle s 3:1. Branikovke se niso predale zlahka, hitro so izenačile na 3:3, v 12. minuti pa tudi same ušle na dva zadetka (6:8). Črne minute so se Krimovkam vlekle od 10. minute pa vse tja do konca prvega polčasa. V 19. minuti je bila razlika še znosna (10:13), nato pa so začeli deževati zadetki gostij, ki so se ustavile šele pri rezultatu 10:19. Dva zadetka Nike Oder sta nato vsaj malo omilila velik minus, ki so si ga nabrale naše mladinke. Prvi polčas se je končal z rezultatom 12:19.
Vroče glave so se med polčasom nekoliko ohladile, ali pa še bolj segrele. Krimovke so na igrišče stopile popolnoma prerojene. Le nekaj trenutkov po začetku drugega dela je svoj prvi zadetek dosegla Saida Čehič, Ana Abina je dobro minuto kasneje nakazala, da domačinke niso vrgle puško v koruzo. A razlika iz prvega polčasa je bila velika in se je topila vse do sredine drugega dela. V 44. minuti so gostje še vodile s 22:24, trije zadetki v treh minutah, po vrsti so zadevale Ana Abina, Manca Jurič in Saida Čehič, pa so Krimovke v 46. minuti popeljale do prvega vodstva po začetnih minutah (25:24). Vse do 55. minute sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, nato pa je na sceno znova stopila naveza Abina-Čehič-Jurič, ki so Krimovke v 58. minuti popeljale do vodstva z 31:30. Tekma je bila dokončno odločena slabo minuto pred koncem tekme, ko je neposredni rdeč karton najprej dobila Branikova, Nika Kelc, nato pa je Nika Oder zadela odločilno sedemmetrovko. V zadnjih sekundah je bil blok Krimovk previsok in premočan.

Dekleta so znova poskrbele, da je prisotnim odpadel kakšen las več. Za pokazano v drugem polčasu pa si zagotovo zaslužijo veliko pohvalo. Ana Abina je dosegla devet zadetkov, Manca Jurič šest, Nika Oder in Saida Čehič pa vsaka po pet. Tjaša Stanko, srce in motor gostij, je zbrala 12 zadetkov.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK BRANIK 32:31 (12:19)
Galjevica, 50. Sodnika: Nahtigal, Smolko

RK Krim Mercator: Černetič, Jurič 6, Prepeluh 1, Kujundžič, Abina 9, Oder 5, Petauer 4, Čačič, Nosan, Beganovič, Gregorc, Čehič 5, Žabjek 2, Senčur, Urbančič, Vučko.
ŽRK Branik:
Hrastnik 1, Mihelič, Beribak 3, Stanko 12, Žejn, Trobas 3, Želj 3, Bobič, Krajnc 1, Horvat 5, Bratanič, Borovčak 3, Kelc.

Sedemmetrovke: Krim 5 (2), Branik 8 (6)
Izključitve:
Krim 6 minut, Branik 6 minut
Rdeč karton: Kelc (60′, Branik)

Krimovke v naslednjem krogu čaka gostovanje v Račah, tekma bo v ponedeljek ob 17:40. Upajmo, da bo tista tekma vendarle odločena nekoliko prej in ne v zadnjih sekundah.

Response code is 404