Mladinke poznajo recept za infarktne končnice

Mladinke so po izstopu ŠD Polje izpustile drugi krog tekmovanja, ki bi ga morale odigrati doma in se namesto domače tekme odpravile v Novo mesto. Po napeti končnici in nesrečnemu porazu so tokrat odigrale bolje in zadetek za zmago je pripadel našim dekletom. Tekma se je končala z rezultatom 22:23, na žalost pa se je poškodovala Katra Štular, ki je tekmo zelo dobro odprla, a nato zaradi poškodbe prsta ni v drugem polčasu ni več stopila v igro.

Tekma se je začela precej izenačeno. Kim Barbič je domačinke popeljala v vodstvo, Krimovke pa so, prek Nike Petauer in Mance Jurič, ki je bila v prvih minutah nezaustavljiva hitro prevzele vodstvo in ga držale skozi večino prvega polčasa. Pri rezultatu 5:6 so storile nekaj napak preveč, domačinke so ponujeno sprejele odprtih rok in povedle z 8:6. Sploh prvič je katera ekipa vodila za dva zadetka, alarm je hitro prebudil naše punce, ki so s serijo štirih zadetkov odgovorile s svojo prednostjo 8:10. Do konca prvega polčasa so dodale še en zadetek in ga zaključile z vodstvom 10:13.
V začetku drugega polčasa sta obe ekipi dosegli po tri zadetke, nato pa so se domačinke približale na vsega zadetek zaostanka (15:16). Krimovke so se znova zbudile in ušle na 16:19, sledila je ofenziva Krkašic, ki so štiri minute pred koncem tekme povedle z 22:20, dve minuti pred koncem pa imele še napad, ki bi jim verjetno prinesel končno zmago. Ana Abina in Aneja Beganovič sta v zadnji izdihljajih tekme pripravili izenačenje, Nika Oder pa je iz črte sedmih metrov žogo hladnokrvno pospravila za domačo vratarko.
Slabo minuto so imele Krkašice na voljo za organiziran napad, a prek naših deklet tokrat ni šlo. Tudi dodatna sekunda ali dve, ki so si jih priborili pri sodnikih, ni bila dovolj, da bi ogrozile zmago naših mladink.

Tekma se je končala z rezultatom 22:23. Najboljša strelka tekme je z osmimi zadetki postala Ana Abina, Nika Petauer in Manca Jurič sta dosegli vsaka po štiri. Pri Novomeščankah je pet zadetkov dosegla Kim Barbič.

ŽRK KRKA – RK KRIM MERCATOR 22:23 (10:13)
ŠD Stopiče, 40. Sodnika: Šebek, Cojner

ŽRK Krka: Pavlič K., Vojnovič, Šelič, Kramar 2, Legan, Rudman 4, Radojčič 4, Pavlič J. 4, Žlajpah 3, Barbič 5, Blatnik, Fabjan, Bobič, Čopi, Gačnik, Petkovič.
RK Krim Mercator: Černetič, Oder 1, Čačič, Čehič, Petauer 4, Štular 3, Prepeluh 1, Nosan, Kujundžič, Žabjek, Senčur, Gregorc, Abina 8, Urbančič, Beganovič 2, Jurič 4.

Sedemmetrovke: Krka 5 (3), Krim 6 (4)
Izključitve: Krka 6 minut, Krim 10 minut

Mladinke bodo v ponedeljek prvič v tej sezoni igrale v domači dvorani, v Galjevico namreč prihajajo mariborske rokometašice. Tekma se bo začela ob 20. uri. Večina mladink bo na parket stopila tudi v nedeljo, v članski kategoriji se bosta sploh prvič pomerili obe naši članski ekipi. Tekma se bo v nedeljo začela ob 18:30, a pozor, zaradi zasedenosti Stožic in Galjevice bo tekma na Kodeljevem.

Response code is 404