Mladinke do pomembne zmage proti Zagorju

Mladinska ekipa Krima Mercatorja je z domačo zmago proti Zagorju (30:29) skočila na vrh finalne razpredelnice. Do konca sezone jih čakata še dva dvoboja proti celjski ekipi Z’dežele. Prva bo na sporedu v četrtek, 18. maja ob 18.00, povratna pa v ponedeljek, 22. maja ob 17.00.

Vodilni ekipi sta v tekmo vstopili precej izenačeno, domače rokometašice so do prednosti za kratek čas prišle v osmi minuti pri rezultatu 5:4. Skozi večino prvega polčasa so minimalno vodstvo sicer držale gostje, a na odmor so z enim zadetkom prednosti (14:13) vendarle odšle Krimovke

Kar 11 zadetkov sta dosegli sestri Ana in Ema Abina, po enega pa še Urša Urbančič, Hana Vučko in Ema Hrvatin.

V začetku drugega polčasa sta s hitrima zadetkoma prvo občutnejšo razliko priigrali Aneja Beganovič in Urša Urbančič. Gostje iz zagorske doline so na novo priložnost čakale do 45. minute, ko so povedle z 22:24, a Ema Hrvatin je z dvema zadetkoma napovedala napeto končnico.

Zadnji del tekme se je začel s tremi zadetki domačink, ki so večkrat popolnoma onemogočile gostujoči napad. Po zadetku Aneje Beganovič, s katerim so Krimovke povedle s 30:29 in zapravljenem napadu Zagorjank se je slavje lahko začelo, po minuti odmora Ilije Anđelkovića je bilo jasno, da bodo Krimovke osvojile pomemben par točk v lovu na naslov v mladinski kategoriji.

Mladinke, finale 1. – 6. mesto:
Petek, 12. maja
RK KRIM MERCATOR : RK ZAGORJE 30:29 (14:13)
RK Krim Mercator:
Arhanič, Bon Brzin, Urbančič 3, Hočevar, Abina A. 6, Vučko 3, Curk, Novak, Vončina, Abina E. 8, Hrvatin 4, Beganovič 6.
RK Zagorje: Vozelj, Stanko 15, Trobas, Želj 4, Skrinjar 3, Prašnikar, Lunder, Vrbnjak 1, Perić 3, Cilenšek, Matavš 3.
ZAPISNIK

Do konca finalnega dela:
Četrtek, 18. maja ob 18.00
(ŠD Golovec)
ŽRK Z’DEŽELE : RK KRIM MERCATOR

Ponedeljek, 22. maja ob 17.00 (Center Stožice)
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z’DEŽELE