Mladinke odlično začele teden s tremi tekmami

Mladinke so s tekmo proti Račam začele teden, ki bo zelo pester, saj bodo odigrale še dve tekmi. Prva v seriji treh se je končala z visoko zmago naših deklet, ki so si že zagotovile igranje v polfinalu, najverjetneje pa tudi prvo mesto v vzhodni regiji.

V začetnih minutah so gostje še držale stik, v šesti minuti je bil rezultat 5:4, s tremi zaporednimi zadetki pa so naša dekleta ušla na prvo občutnejšo prednost. Do konca prvega polčasa so zviševale razliko, ki se je ob polčasu ustavila pri 23:9.
Tudi v drugem polčasu so Krimovke polnile mrežo nasprotnic, do konca tekme so dosegle 53 zadetkov in napovedale dober uvod v teden poln tekem, s katerim bodo zaključile prvi del sezone.

Prva strelka tekme je postala Jona Senčur, ki je dosegla devet zadetkov. Kadetinja Tia Komočar je dosegla sedem zadetkov. Omeniti velja tudi obe vratarki, Lucijo Gregorc in Tjašo Arhanič, ki sta s številnimi obrambami še potrdili lepo igro vseh deklet.

RK KRIM MERCATOR – RK RAČE 53:13 (23:9)
ŠD Krim, 20. Sodnika: Arlič, Knez

RK Krim Mercator: Arhanič, Komočar 7, Vučko 3, Žabjek 5, Petauer 1, Oder 2, Prepeluh 1, Beganovič 5, Gregorc, Senčur 9, Čehič 5, Abina 4, Štular 4, Kujundžič 1, Urbančič 6.
RK Rače: Kac 1, Ekart, Frangež 6, Kolednik, Ogrizek 1, Vračko 1, Finžgar, Šibila 1, Suk 3, Zel, Lukan.

Sedemmetrovke: Krim 2 (1), Rače 0 (0)
Izključitve: Krim 0 minut, Rače 4 minute

Mladinke v sredo čaka gostovanje v Mariboru, tekma se bo začela ob 19. uri. Ura začetka sobotne tekme v Velenju bo znana v prihodnjih dneh. Dekleta za prvo mesto v vzhodni regiji potrebujejo vsaj točko.

Response code is 404